28 Ekim 2024

Bunu yapan kiracı yandı! Hem evi boşaltacak hem 100 bin TL ödeyecek

0

Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte günübirlik ev kiralamanın da yaygınlaştığı ve bu durumun önüne geçilmesi için yılbaşından bu yana yeni bir uygulama hayata geçirildi.

HAKSIZ KAZANCIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Hayata geçirilen bu uygulamaya göre, kiracılar, kirada oldukları evi başkalarına günlük kiraya vererek kazanç elde edemeyecek. Bunu yaptıkları tespit edilenlere de 100 bin TL para cezası tatbik edilecek.

MERCEK ALTINA ALINDI

Tatil maliyetini azaltmak isteyen vatandaşlar bu noktada kiralık evleri araştırmaya, yayınlanan ilanları mercek altına almaya çoktan başladı bile.

100 BİN TL PARA CEZASI 

Konu ile ilgili Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, yaptığı açıklamasında kiralanan konutları kiraya verenlere 100 bin TL para cezası tatbik edildiğini aktardı.

EVİ BOŞALTMA YAPTIRIMI UYGULANACAK

Öte yandan kiracı, kirada oturduğu bir evin odasını ev sahibinin izni ve haberi olmadan kiraya verirse bu durumda evi boşaltma yaptırımı ile karşı karşıya kalacak. Eğer sözleşmede böyle bir madde yoksa (Alt kiracı) bu durumda ev sahipleri direkt olarak haklı bulunacakken, 100 bin TL ceza durumunun ise turizm konutlarındaki alt kiracı için geçerli olduğu belirtildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir