24 Ekim 2024

Emekliler hemen kontrol edin! SGK herkese yeni indirimler tanımlıyor

0

SGK, emekli vatandaşlara özel hizmet vermek amacıyla “emekliler.gov.tr” web sitesini erişime açtı. Bu site sayesinde emeklileri ilgilendiren tüm haberler, duyurular, indirimler ve ödemeler tek bir platform üzerinden takip edilebilecek.

EMEKLİLERE İNDİRİMLER SUNUYOR

SGK tarafından sadece emekli vatandaşlar için oluşturulan “emekliler.gov.tr” web sitesinde, eeklilere yönelik tüm haberler, etkinlikler, projeler, indirimler ve uygulamalar yer alıyor.

Ayrıca, sitede “dijital kimlik kartı” oluşturma sürecini gösteren bir video da bulunuyor. Emekli vatandaşlar, bu hizmet sayesinde oluşturdukları ve PDF formatında çıktısını alabilecekleri dijital kimlik kartlarının üzerindeki QR kod aracılığıyla kendileri için sunulan indirimlerden yararlanma fırsatı bulacaklar.

EMEKLİ DİJİTAL KİMLİK KARTI NASIL OLUŞTURULUR?

SGK’nın sosyal medya hesabında yapılan duyuruda, “emekliler.gov.tr” internet sitesi üzerinden “dijital kimlik kartı”nın nasıl oluşturulacağına ilişkin bir video paylaşıldı. İşte adım adım dijital emekli kartı oluşturma süreci:

emekliler.gov.tr web sitesine girin.
E-Devlet logosuna tıklayarak sisteme giriş yapın.
Kişisel Verileri Koruma ve Aydınlatma metni rıza butonunu onaylayarak devam butonuna basın.
E-Devlet giriş sayfası açılacak. E-Devlet bilgilerinizi girerek dijital emekli kimlik kartınızı oluşturun.
Ekranda kartın ön ve arka yüzü görünecektir. ‘Yazdır’ butonuna basınca PDF çıktısı oluşacaktır.
Oluşturulan kimlik kartındaki QR kod ile size özel indirimlerden yararlanabilirsiniz.

“EMEKLİLERİMİZİ BAŞ TACIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ”

“emekliler.gov.tr” sitesinin ana sayfasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli vatandaşlar için yazdığı bir mesaj yer alıyor. Erdoğan’ın mesajı şu şekildedir:

“Ömürlerinin en güzel yıllarını aileleriyle birlikte ülkemiz ve milletimiz için çalışarak, Türkiye için katma değer üreterek harcayan emeklilerimizi baş tacımız olarak görüyoruz. Emeklilerimizin hak ettiği saygıyı görmesi, hayatlarının bu özel dönemlerini daha huzurlu, daha sağlıklı ve güven içinde geçirebilmeleri önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Bu anlayışla 2024 yılında, çalışma ve sosyal güvenlik başta olmak üzere emeklilerimizin yaşamlarına katkıda bulunacak pek çok yeni projeyi hayata geçiriyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları’ projesi, devletimizin ve milletimizin emeklilerimize olan şükran borcunun bir nişanesidir.

2024 yılını Emekliler Yılı olarak değerlendirerek, emeklilerimizin sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede sosyal haklarını genişletecek adımlar atıyoruz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir