28 Ekim 2024

Samsun’da emeklilerden tencereli eylem

0

DİSK Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, son günlerde yapılan zamların emeklilerin yaşam koşullarını daha da ağırlaştıracağını belirterek erken seçim istediklerini dile getirdi.

SAMSUN’DA TENCERELİ PROTESTO

DİSK Emekli- Sen Samsun Şubesi üyeleri, İlkadım ilçesi Mecidiye Caddesi’nde TÜİK rakamlarını ve emeklilere verilen zam oranlarını, tencere içerisinde taş kaynatarak protesto etti. Üyeler, temsili olarak hazırladıkları, üstünde ‘Emekliyiz. Sefalet içinde değil, insanca yaşamak istiyoruz’ yazan tabutu da sergilediler.

“ZAM ORANI UCUZ EKMEK KUYRUKLARINI İŞARET EDİYOR”

DİSK Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, TÜİK tarafından açıklanan yüzde 71,60’lık yıllık enflasyon oranının bilimsel değerlendirmelerden uzak olduğunu öne sürerek şunları söyledi: “TÜİK hissedilen enflasyon oranını açıklamasa da DİSK-AR’ın araştırması emeklilerin gıda enflasyonunun yüzde 93,9 olduğunu ortaya koymuştur. Ücret, maaş ve aylıklara gelir gruplarının gıda enflasyonunu dikkate almadan, gerçek dışı resmi enflasyon oranlarında yapılan zamlar, bugün işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarının daha da ağırlaşacağını göstermiştir. Maaşlara yapılan zam oranları, emeklilere bir kez daha ucuz ekmek kuyruklarını işaret etmektedir. DİSK Emekli-Sen olarak, onların işaret ettiği yöne bakmıyor; erken seçimi işaret ediyoruz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir