27 Ekim 2024

Samsun’un en iyi liseleri hangileri? Samsun’daki liselerin taban puanları

0

Merakla beklenen LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Samsun’un en iyi liseleri merak konusu oldu. İşte Samsun’daki en iyi lise ve Samsun lise taban puanları 2024 

SAMSUN’UN EN İYİ LİSESİ 

Taban puanları ve yüzdelik dilimlere göre belli olan listeye göre Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi, Samsun’un en iyi lisesi olarak belirlendi. 

SAMSUN’UN EN İYİ LİSELERİ

Samsun’da tercih yapacak öğrencileri yakından ilgilendiren Samsun’un en iyi liseleri haberinin detaylarına göre, Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi’ni, Aziz Atik Fen Lisesi takip etti. Samsun’un en iyi 3. lisesi ise Canik Fen lisesi oldu. 

Listeye bakıldığında, Bafra Fen Lisesi, Samsun Anadolu Lisesi, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çarşamba Fen Lisesi de, Samsun’un en iyi liseleri listesinde öne çıkan liseler arasında yer alıyor.

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme işlemleri; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millİ eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir