27 Ekim 2024

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis kimdir?

0

THOMAS REİS KİMDİR?

Samsunspor, bilindiği üzere Alman teknik direktör Markus Gisdol ile yollarını ayırmıştı.Kulüp, boşalan koltuğu bir başka Alman çalıştırıcı olan Thomas Reis ile doldurmuştu.Son olarak Schalke 04’ü çalıştıran Reis, yaklaşık üç haftadır Samsunspor’un başında bulunuyor. Bu haberimizde Samsunspor’un başında ilk sınavını verecek olan Thomas Reis’in teknik direktörlük kariyerini inceleyeceğiz.

BOCHUM’UN EFSANESİ

Thomas Reis, teknik direktörlük kariyerine Bochum kadın futbol takımında başladı.Burada kısa bir süre görev alan Reis, 2011 yılında VfL Bochum’un rezerv takımında yardımcı teknik direktör olarak görev aldı.Rezerv takımda bir yıl boyunca iyi bir performans gösterdi ve bu peformansı onu Bochum A takımının yardımcı antrenörlüğüne taşıdı.Etkili performansını burada da sürdüren Thomas Reis, 2013 yılına gelindiğinde ise VfL Bochum U19 takımının başına getirildi ve burada iyi bir puan ortalaması yakaladı.2015 yılında tekrar Bochum A takımının yardımcı antrenörlüğüne döndü.2015-2016 sezonunda VfL Bochum U19 takımına geri dönen Alman çalıştırıcı, burada geçirdiği bir sezonun ardından 1 Temmuz 2016’da Wolfsburg U19 takımıyla anlaşmaya vardı.Thomas Reis, Wolfsburg U19 takımıya ilk sezonunda namağlup şampiyon olarak adından söz ettirdi.Ertesi sezon ligi beşinci bitiren Wolfsburg U19 takımı, 2018-2019 tarihinde Thomas Reis önderliğinde bir şampiyonluk daha yaşadı.Burada üç sezonda gelen iki şampiyonluk, Alman teknik adamı VfL Bochum’un başına getirmiş oldu.Thomas Reis, böylelikle efsanesi olduğu kulübe A takım teknik direktörü olarak geri döndü.Reis, Bundesliga 2.’de mücadele eden VfL Bochum’u 2020-2021 sezonunda şampiyon yaparak Bundesliga’ya taşıdı.Bir sezon daha takımının başında görev alan teknik adam, 2022’in Ekim ayında kötü günler geçiren Alman devi Schalke 04’ün başına geçti.Kulübün geçirdiği zor dönemde Thomas Reis gençlere şans verdi. Sezon sonunda takımdan ayrılan teknik adam,kariyerine bir sene ara verdikten sonra 1 Temmuz 2024 tarihinde Samsunspor’un başına geçerek işine geri döndü.

RAKİP ALMERE CİTY

Türkiye’nin önemli altyapılarından birine sahip olan Samsunspor ile Almanya’nın alt yaş kategorilerinde çeşitli başarılar kazanan teknik adam Thomas Reis’in kuracağı ilişki merakla bekleniyor. Samsunspor bugün 17.00’de kamp yaptığı Erciyes’te Hollanda ekibi Almere City ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka Samsunspor’un Youtube kanalından yayınlanacak.
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir