26 Ekim 2024

İRTİFAK HAKKI TESİSİ İHALE İLANI

0

ÇARŞAMBA MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ’NDEN İRTİFAK HAKKI TESİSİ İHALE İLANI

 

Sıra No

İli / İlçesi

Mahallesi

Ada

Parsel

Yüzölçümü (m2)

İhale Edilen Kısım

(m2)

Cinsi

İmar Durumu

Tahmini Bedeli (TL)

Geçici Teminat (TL)

İhale Tarihi

İhale

Saati

1

Samsun / Çarşamba

Çatak

207

2

4.121,64

4.121,64

Tarla

İmarsız

28.500,00

5.700,00

02/08/2024

10:00

1 – Yukarıda bilgileri verilen taşınmazın 4.121,64 m²’lik kısmı üzerinde imar planıyla getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak; “konut, enerji ve turizm amaçlı konaklama hariç olmak üzere eğitim, sağlık, spor, sanayi, organik tarım, organize hayvancılık, sosyal kültürel vb.” tesisler yapılmak amacıyla 30 (otuz) yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesisinin ihalesi, 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesi uyarınca Pazarlık usulü ile yapılacaktır.

2-     İhale yukarıda belirtilen tarihte Çarşamba Milli Emlak Şefliği İhale Odasında yapılacaktır.

3-     İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde Çarşamba Milli Emlak Şefliğinde bedelsiz görülebilir.

4-     İhaleye iştirak etmek isteyenlerin ihale saatinden önce komisyona;

a)              Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,

b)             Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri.

c)       Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

d)             Özel hukuk tüzel kişilerinin, İdare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde (2024) alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,

e)              Geçici teminatın yatırıldığına dair makbuzun; (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri) verilmesi şarttır.

5-     İhaleye katılacak olanların nakit olarak yatırmak istedikleri geçici teminat bedeli, Çarşamba Malmüdürlüğü veznesine başvurmak suretiyle yatırılabilir. Geçici teminat bedeli Çarşamba Malmüdürlüğüne ait Ziraat bankası TR62 0001 0002 2500 0010 0057 75 İBAN Numaralı hesabına da ödemesi mümkün olup , bu durumda yatırılmış olan tutarın Çarşamba Malmüdürlüğüne başvurarak muhasebe işleminin yaptırılması ve Muhasebe İşlem Fişinin aslı ile ihale saatine kadar İhale Salonunda toplanacak ihale komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir.

6- Halen ihalelere katılmaktan yasaklı olanlar kendi adlarına veya vekaleten ihaleye katılamazlar. Bu kişiler adına ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilir.

7- Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Kanunun 37. Maddesine uygun olması ve teklifin ihale komisyonuna ulaşması şarttır. Postadaki gecikmelerden ihale komisyonu sorumlu değildir.

8- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

9- İrtifak hakkı ihalesi sonucunda lehine irtifak hakkı tesis edilecek veya kullanma izni verilecek yatırımcıya; fiili kullanım olmaksızın tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi ya da uygulama projelerinin hazırlanması ve onaylanması gibi işlemlerin yerine getirilmesi için talep edilmesi halinde ön izin verilecektir.

10- İhale bilgileri https://samsun.csb.gov.tr adresinde görülebilir. (Bilgi için : 0 362 833 35 20 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir