26 Ekim 2024

Samsun’un en güzel 5 plajı

0

SAMSUN’UN SIKLIKLA TERCİH EDİLEN PLAJLARI

Bunaltıcı sıcak havanın etkisini iyiden iyiye hissettirdiği Samsun’da vatandaşlar çözümü plajlarda arıyor. İşte Samsun’un en çok tercih edilen ve en güzel 5 plajı.

İNCİ PLAJI

 Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan İnci Plajı, mavi bayrağa sahip olma özelliği taşıyor. Duş ve tuvaletlerin mevcut olduğu plajda, engelli vatandaşlar için rampa ve tuvaletler de bulunuyor. Plajın halka açık olması, tercih edilmesindeki en önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

OMTEL PLAJI 

 Samsun’un Atakum ilçesinde Körfez mahallesinde yer alan plaj, geniş kumsalı sayesinde dikkat çekiyor. Mavi bayrağa sahip olan plajda duş, tuvaletler ve soyunma kabinleri yer alıyor. Giriş ücreti bulunmayan plajda vatandaşların  belirli bir ücret karşılığında şemsiye ve şezlong kullanma imkanı da bulunuyor.

ÇATALCAM PLAJI

  Samsun’un Atakum ilçesine bağlı olan Çatalcam Plajı, sessiz ve sakin yapısıyla dikkat çekiyor. Çocuklu ailelerin de sıklıkla tercih ettiği plajda duş, soyunma kabinleri ve tuvaletler bulunuyor. Plajın yakınlarında bulunan ağaçlık alan, vatandaşlara piknik yapma imkanı da sunuyor. Plaja herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.

KÖRFEZ (KURUPELİT) PLAJI

  Samsun’un Atakum ilçesinde yer alan plaj, Kurupelit Yat Limanı’nın yanında bulunuyor. Mavi bayrağa sahip olan plaj, berraklığıyla dikkat çekiyor. Plajda duş, soyunma kabinleri ve tuvaletler de yer alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan plaj, halk plajı olarak hizmet veriyor.

FENER PLAJI

 Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan plaj, şehrin iki önemli parkından birisi olan Batı Park’ın yanında bulunuyor. 1100 kişilik kapasiteye sahip olan plaj, sadece kadınlara hizmet veriyor. Mavi bayrağa sahip olan plajda çeşitli yeme içme işletmeleri de bulunuyor. Plajın 100 TL olarak belirlenmiş bir giriş ücreti bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir