25 Ekim 2024

Samsun’da üniversite tercihi yapacak öğrenciler için önemli noktalar

0

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BAŞLIYOR

 Yükseköğretim Kurumu (YÖK) 16 Temmuz 2024 tarihinde üniversite sınav sonuçlarını açıklamıştı. Gözler tercih haftasına çevrildi. 25 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tercih süreci için öğrenciler üniversite araştırmasına koyuldu.

SAMSUN YUKARILARDA YERİNİ ALDI 

Tercih haftasını sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, gerek başarı sıralamasındaki yeri ile olsun gerek şehrin öğrenci dostu sıfatını taşımasıyla birlikte cazip bir konum halinde bulunuyor.

 ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİNDE SAMSUN 8. SIRADA

 Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması (ÖDÜŞ), 2024 yılında yayınlamış olduğu raporda Samsun’u 8. sırada gösterdi. Böylelikle Samsun, Yüksek Memnuniyet Hissedilen Şehirler kategorisinde kendine yer buldu.
6 Şubat 2023 depreminden etkilenen 11 il, yayınlanan raporun dışında tutuldu.

TÜRKİYE’DE İLK 30 İÇERİSİNDE

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Türkiye’de devlete bağlı olan hukuk fakülteleri arasında 30. sırada yer almayı başardı. Birçok rakibini geride bırakan fakülte, Samsun’un Çarşamba ilçesinde yer alıyor.

OMÜ TIP 23. SIRADA

 Ondokuz Mayıs Üniveristesi Tıp Fakültesi de sıralamalarda  üst konumlardaki yerini korudu. YÖK Atlas kaynaklı  liste dahilinde fakülte, Türkiye’nin devlete bağlı tıp fakülteleri arasında 23. sırada yer aldı. Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan fakülte, OMÜ Kurupelit Kampüsü’nün içerisinde bulunuyor.

OMÜ’DEKİ DİĞER BÖLÜMLER

Ondokuz Mayıs Üniveristesi’nde tıp ve hukuk bölümleri haricinde birçok bölüm bulunuyor. İletişim, sağlık, mühendislik, eğitim, ziraat, turizm vb. gibi fakültelerde çeşitli bölümler karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 50 yıllık köklü bir tarihe sahip olan üniversite, öğrencilerini bekliyor.

 

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

2018 yılında kurulan Samsun Üniversitesi, iyi bir grafik çizerek yükselişini sürdürdü. Birçok bölümü bünyesine bulunduran Üniversite’de Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin yanında Tıp Fakültesi de bulunuyor.

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ BÖLÜMLER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir