25 Ekim 2024

Bakanlıktan onay çıktı: Samsun’da yatırımcılara 79 milyonluk hibe

0

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan, İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Projesi’ kapsamında başvurusu onaylanan şirketler ile Müdür İbrahim Sağlam, karşılıklı olarak hibe sözleşmelerini imzaladılar.

TOPLAM YATIRIM DEĞERİ 168 MİLYON

İmza töreninde açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; “Bu yıl kırsal kalkınma destekleri kapsamında ‘Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Hibe Projeleri’, ‘Alt Yapı Hibe Projeleri’ ve ‘Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Projeleri’ kapsamında, ilimizdeki yatımcılarımızın ve üreticilerimizin sunmuş oldukları ve İl Değerlendirme Komisyonumuz tarafından uygun görülerek 2024 yılı yatırım programından desteklenmek üzere bakanlığa gönderilen toplam 95 projenin tamamı bakanlığımızca hibe desteğine alınmıştır. Toplam yatırım değeri yaklaşık 168 milyon TL olan projelerin hayata geçmesi ile yatırımcılarımıza 79 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirilecektir” dedi.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM VURGUSU 

Katma değerli üretim vurgusu yapan İl Müdürü Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda değeri daha çok anlaşılan ve giderek artan tarımsal ürün üretiminde, üreticilerimizin ürünlerine kendi yöremizde pazar bulabilmeleri ve bu ürünlerin de katma değerli ürüne çevrilmesi, hem üreticilerimiz, hem tarımsal sanayicilerimiz ve hem de ülkemiz için büyük önem arz etmektedir. Bizler Bakanlık olarak bir yandan tarımsal üretimi desteklerken, diğer yandan bu ürünlerin pazar bulabileceği, işleneceği, değerlendirileceği ve katma değerli ürünlere çevrilebileceği yerli tarımsal sanayimizi ve sanayicimizi de destekliyoruz. Bu kapsamda ilimizde bu güne kadar hibe programları ile desteklediğimiz 186 tarımsal sanayi tesisi projemiz bizim için çok kıymetlidir ve ilimiz tarımı ve üreticilerimiz açısından büyük öneme sahiptir. Bu nedenle tüm projelerimizin hayata geçmesi en büyük isteğimizdi. Program kapsamında İl Müdürlüğümüzün Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü bünyesinde İl Proje Yürütme Birimimiz ile belgelerini tamamlayan yatırımcılarımız arasında hibe sözleşmesi çalışmalarımız devam ettirilmektedir. Programın başından bu yana çalışmalarımızda bizlere destek olan Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle imzalanan hibe sözleşmelerinin ilimiz, yöremiz, bölgemiz ve ülkemiz tarımına ve tarımsal sanayisine, yatırımcılarımıza ve üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir