24 Ekim 2024

Bankalarda yeni düzenleme: ATM’lerde yeni dönem başlıyor

0

Özellikle 10 bin TL altındaki para çekme, yatırma, fatura ödeme ve EFT işlemleri gibi günlük bankacılık faaliyetleri için artık ATM’lerin ve dijital platformların kullanılması teşvik edilecek.

Bu limitin 20 bin TL’ye çıkarılması düşünülüyor, bu da özellikle bankamatik önlerinde uzun kuyruklar oluşmasına neden olabilir. Ayrıca teknolojiyle arası iyi olmayan kişiler için bu karar düşündürücü olmaya başladı.

Bu karar, banka şubelerindeki yoğunluğu azaltmayı ve dijital bankacılık kullanımını artırmayı hedefliyor ve 81 ildeki bankaları kapsıyor. Konunun detayları geldi.

VEZNEDE 20 BİN TL ALTI İŞLEMLER YASAKLANIYOR

Yapılması planlanan yeni değişiklik, özellikle teknoloji kullanımında zorlanan veya dijital işlemlere güvenmeyen müşteriler arasında endişelere neden oldu.

Emekli vatandaşlar gibi dijital platformlara erişimi sınırlı olan gruplar, bu yeni uygulama ile işlemlerini gerçekleştirmede zorluk yaşamaktan korkmaya başladı.

Bu durumun bankaların iş yükünü hafifletme ve şubelerdeki uzun kuyrukları azaltma amacı taşıdığı belirtiliyor. Ancak, ATM’lerde yaşanan yoğunluk ve yetersizlikten şikayetçi olan pek çok vatandaş, bu değişikliğin daha fazla mağduriyet yaratabileceğinden endişeli…

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir