25 Ekim 2024

Tapu işlemlerinde o ücretler geri ödeniyor! Başvurular başladı

0

Ev alım-satım işlemleri ile alakalı milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber geldi. Yıllarca fazla ödemiş olabileceğiniz ücret geri veriliyor.

PARALAR İADE EDİLİYOR

Son dönemde tapu işlemleri sırasında yatırılan harçlarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme, ev alım-satım işlemlerinde tapu harcı yatıranların lehine bir emsal karar verdi.

Bu karara göre, belli şartlar altında yatırılan tapu harçlarından iade alınabilecek. Bu durum, pek çok ev sahibini etkilediği gibi, tapu harcı ödemiş olanları da yakından ilgilendiriyor.

Emsal karar, özellikle tapu harçları konusunda daha önce fazla ödeme yapmış olan kişiler için önemli bir fırsat sunuyor. Hak sahiplerinin iade alabilmesi için ilgili tapu dairesine başvurması ve gerekli belgeleri sunması gerekiyor. Bu süreç, alım-satım işlemlerinde ekonomik bir rahatlama sağlayabilir. Konunun detayları belli oldu.

Kentsel dönüşüm projelerinden konut satın alınması durumunda tapu harcı muafiyeti sağlanmasına rağmen, bu hak hakkında bilgi sahibi olmayan pek çok kişi gereksiz yere harç ödemesi yapmış olabilir.

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, 25 Temmuz 2014 tarihinden sonra kentsel dönüşüm projeleri kapsamında konut satın alanların tapu harcı iadeleri için başvurabileceklerini açıkladı.

İadeler, yalnızca kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde edinilen konutlar için geçerli olacak ve başvuruların yapılmasından itibaren 5 yıl içinde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Başvurular, ilgili tapu dairesine yapılmalı ve başvuru sırasında kentsel dönüşüm projesi kapsamında edinilen konutun tapu bilgileri ve ödeme belgeleri ibraz edilmelidir. Bu düzenleme ile fazla ödenen tapu harçlarının geri iadesi sağlanacak, böylece mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir