23 Ekim 2024

Samsun’da siyasilerlerden Haniye’ye yönelik suikasta tepki!

0

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konuta düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Haniye’nin hayatını kaybettiği saldırı dünyada ve Türkiye’de ses getirirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’den de tepkiler art arda geldi. 

ACIMIZ ÇOK DERİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: Önce torunları, sonra çocukları ve şimdi de kendisi. İsrail tarafından Tahran’da uğradığı siyonist saldırı sonucunda şehit olan, Hamas’ın lideri İsmail Haniyye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere, tüm İslam âleminin başı sağ olsun. Hamas, Filistin halkı çok kıymetli bir vatan evladını kaybetti. Acımız çok derin. 

ALÇAK SALDIRI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit DOĞAN: Gazze mücadelesinde çocuklarını, torunlarını, ailesini şehit verdi. Bugün ise kendisi şehadete erdi. Hamas Lideri İsmail Haniye, Tahran’da İsrail’in yaptığı suikast sonucu şehit oldu. Mekânı cennet, makamı âli olsun. Siyonist rejimin bu alçakça saldırısını lanetliyoruz. Kendi vatanlarında huzur içinde yaşayabilmek için yüz binlerce şehit veren Filistin halkının başta olmak üzere tüm İslam aleminin başı sağ olsun.

SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İlkadım Belediye Başkanı İhsan KURNAZ: Tahran’da uğradığı hain saldırı sonucunda şehadete eren Hamas’ın siyasi büro lideri İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet, Filistinli kardeşlerimize başsağlığı dilerim. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, haklı davalarını savunmaya devam edeceğiz. 

HAKİKATİN YANINDA YER ALACAĞIZ

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI: Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. (Bakara 154) Tahran’da uğradığı saldırı sonucu şehit olan Hamas’ın siyasi büro lideri, islâm mücahidi İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet, Filistinli kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Filistin halkının haklı davasını savunmaya, hakkın ve hakikatin yanında yer almaya devam edeceğiz. 

SİYONİSTLERLE MÜCADELE SÜRECEK

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet KÖSE: Filistin direnişinin önde gelen siyasi isimlerinden İsmail Heniyye’nin hain ve insanlık dışı bir suikast sonucu şehit edildiğini üzüntüyle öğrendim. İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır. Merhum Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi; “Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.” Tüm dünya halklarının gönlünde büyüyen Filistin direnişi barbar siyonistlere karşı mücadelesine devam edecektir. Tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir