21 Ekim 2024

Fındık fiyatı 2024: Ne zaman açıklanacak?

0

HASAT TARİHİ BELLİ OLDU

Fındık hasadı tarihleri yaklaşırken, üreticiler bir yandan hazırlıklarını tamamlıyor bir yandan da fındık fiyatı açıklamasını bekliyor. Toplantıda, Giresun’da 2024 ürünü fındık hasadının 0-250 rakım arası sahil kesimde 4 Ağustos, 250-500 rakım arası orta kesimde 10 Ağustos ve 500-750 rakım yüksek kesimde de 17 Ağustos’ta başlamasına karar verildi. 

Yeni mahsul fındıkların pazara iniş tarihlerinin ise belirtilen kesimlerde hasattan 7 gün sonra gerçekleşebileceği kararlaştırıldı.

FINDIK FİYATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 yılında geçerli olacak olan fındık fiyat henüz açıklanmadı ancak geçtiğimiz sene Ağustos ayı ilk haftasında açıklanmış olmasından dolayı yine aynı dönemde açıklanması bekleniyor.

CHP’Lİ VEKİLDEN TABAN FİYAT ÇAĞRISI

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, fındık üreticisinin emeğinin karşılanması için iller arasındaki farklılıkların da gözetilerek taban fiyatının en az 160-180 lira arasında olması gerektiğini savundu. 
Suiçmez, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, üreticiyi cezalandırmak için FİSKOBİRLİK’i işlevsizleştirdiğini, yıllardır rekolteyi yüksek gösterip, alım fiyatını düşürme politikası yürüterek fındık fiyatını ve üreticileri olumsuz etkilediğini ileri sürdü. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir