22 Ekim 2024

Samsun’da o ilçelere kentsel dönüşüm müjdesi! Deprem gündemde

0

Ihlamur Kafede düzenlenen programda Sivil Toplum Üyeleri ve muhtarlar ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun’un depreme dayanklı bir şehir haline gelmesi için çalışmalarını hızla yürüttüklerini söyledi. 

“İLKADIM VE CANİK’TE KENTSEL DÖNÜŞÜME YAKIN TAKİP”

İlkadım’ın Samsun’un can damarı olduğunu ifade eden Karaaslan;  “Bugün bu ilçede yapacak çok şeyimiz var. Kentsel dönüşüm çalışmaları için koları sıvayarak bir an önce başlayacağız. Risklerimiz var. Karadeniz bölgesini tehdit eden risklerimiz var. Bu riskleri sağlıklı konutlar ve sağlıklı yapılarla bilikte dönüştürmenin öncüsü bizleriz. Türkiye’de bugüne kadar 3 milyondan fazla konutun dönüşümünü sağlayan dev adımları atmış bir iktidarız. Bugün bir yandan Türkiye’nin dört bir yanında, özellikle deprem bölgelerinde hayatın bir an önce normale dönmesi için çalışmalarımızı hızla hayata geçiriyoruz. Onları sıcak yuvalarına yerleştiriyoruz. Ancak biz de şehrimizde bu felaket yaşanmadan önce almamız gereken önlemler var. Onların da farkında ve bilincindeyiz. Sayın bakanımız Murat Kurum ile de bu konuyu görüştük. Samsun’da özellikle İlkadım ve Canik bölgesinde başlayacak olan kentsel dönüşüm projelerini yakından takip ediyoruz. Çalışmalar hız kesmeden bir an önce hayata geçirilecek” dedi. 

“ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR”

Programda konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ise; “İlkadım’ın denize nazır mahalleleri maalesef çok perişan durumda. Bugün 7 üzeri bir deprem olduğunda çok acı çekeriz. İnşallah buna bir çözüm bulacağız. Genel Başkan yardımcımız da bugün bu sorun için burada. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara başladık. İlkadım Belediyemizin çok problemleri var. Biz geldiğimizde gördük ki, herşey dışarıya ihale edilmiş. Kaynaklar buralara aktarılmış. Hatrı sayılır bir borcumuz var. Biz bunları halledeceğiz. Geldiğimizde borç 850 milyon TL civarındaydı. Biz 3,4 ayda 100 milyonunu erittik. Hepsini de kapatacağız. İlçemizle ilgili çok güzel projelerimiz var. Bunları da kısa sürede hayata geçireceğiz. Özellikle ücretsiz düğün salonu projemiz var. Bunu da imkanı olmayan vatandaşlarımıza özel tahsis edeceğiz. Duyurularımızı da yaptık. İlkadımlı vatandaşımızın bu ihtiyacını karşılayacağız” diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir