22 Ekim 2024

Salıpazarı’na kooperatif müjdesi!

0

Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından “Kırsal alanlarda kadınların girişimcilik kapasitesini, ortak hareket edebilme kabiliyetlerinin geliştirilmesi” hedefleri doğrultusunda proje hazırlama, girişimcilik ve kooperatifçilik eğitimleri düzenlendi. Verilen eğitimlerin ardından Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği öncülüğünde kadın girişimi, üretim ve işletme kooperatifi kurulmasına karar verildi. 

ÇOK İYİ PLANLANMALI

Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, Salıpazarı İlçe Tarım Müdürü Niyazi Özdal, Ticaret İl Müdürlüğü’nden Hatice Nazlı Saral ve Yerel Eylem Grubu Dernek Başkanı Hakan Şahin’in katılımıyla kooperatif çeşitleri, kurulum aşamaları üzerine toplantı gerçekleştirildi. Samsun’da 16 kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi olduğunu kaydeden İl Ticaret Müdürü Kürşat Turpçu, “Önemli olan bu kooperatiflerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Kooperatifi kurmadan önce ne üretileceği ve nereye pazarlayacağının belirlenmesinin hayati önem arz etmektedir” dedi.

DESTEKLER VERİLİYOR

Yerel Eylem Grubu Dernek Başkanı Hakan Şahin de, 2020 yılından itibaren ilçede ilçede girişimcilik kültürünün gelişmesine önemli katkıları olduğunu ‘Yerel Kalkınma Stratejisi’ hedeflerine ulaşmak için 4 STK kurulmasına destek sağladıklarını bunların talepleri doğrultusunda LEADER bütçesinden makine ekipman desteği verdiklerini vermeye devam edeceklerini söyledi.  Toplantı sonucunda ilçede kadın girişimi, üretim ve işletme kooperatifi kurulmasına karar verildi, katılımcılar arasından kurucu üyeler belirlendi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir