23 Ekim 2024

Kiracı kaç ay kira ödemezse evden çıkarılır?

0

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların büyük bir kısmı genellikle kira ödemeleriyle ilgili sorunlardan kaynaklanmaktadır.

Özellikle bazı ev sahipleri, kira gelirleriyle geçindiği veya bu gelirleri başka borçlarını ödemek için kullandığı durumlarda, kiracının ödemelerini yapmaması durumunda zor durumda kalabilirler.

Kiracının kira ödemelerini yapmaması, ev sahiplerinin en büyük endişelerinden biridir ve bu durumun evden tahliye için bir gerekçe olup olmadığı sıklıkla araştırılmaktadır.

KİRACI KAÇ AY KİRA ÖDEMEZSE EVDEN ÇIKARILIR?

Kiracıların kira ödemelerini yapmamak için belirli bir ay hakkı bulunmamaktadır. Kiracının en önemli yükümlülüğü, kira ödemelerini belirtilen tarihlerde eksiksiz olarak gerçekleştirmektir. Bir ay bile geciken ödeme, kiracının durumu zorlaştırabilir ve ev sahibine çeşitli haklar doğurabilir.

Ev sahibinin kiracının tahliyesini mahkemeden talep edebilmesi için kiracıya aynı sözleşme yılı içerisinde iki kez haklı ihtar göndermiş olması gerekmektedir.

Bu ihtar, sadece kira borcuyla ilgili değil, kiracıya yönelik diğer haklı gerekçelerle de yapılabilir. Ancak kira borcunun ödenmemesi, açık bir haklı gerekçe olarak kabul edildiği için bu durum üzerinden süre hesaplaması yapılır.

Eğer kiracı, 2 ay boyunca kira ödemelerini yapmazsa ve ev sahibi her iki ay için de ayrı ayrı ihtar gönderirse, ev sahibi mahkemeye başvurarak kiracının tahliyesini talep edebilir.

Ancak bu durum, kiracının hemen evden çıkarılacağı anlamına gelmez. Mahkeme süreci genellikle en az 2 yıl sürebilir ve bu süre sonunda kiracı evden tahliye edilebilir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir