24 Ekim 2024

Samsun’da sahilde alarm! 14 kişi hayatını kaybetti

0

Samsun’da yapılan uyarılara rağmen bugüne kadar 14 kişinin hayatını kaybettiği, 181 kişinin de boğulma tehlikesi geçirdiği Karadeniz’de, ekipler daha fazla can kaybı yaşanmaması için teyakkuzda bekliyor. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaranlar ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı acil sağlık personeli sahilde adeta hayat nöbeti tutuyor.

DEVRİYELER SIKLAŞTI

Samsun Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalarda denize girilmesinin tehlikeli olduğu günlerde vatandaşlara, sosyal medya ve basın aracılığıyla bilgilendirme yapılıyor. Ekipler karada ve denizde sürekli devriye atarak vatandaşları uyarıyor. Özellikle denize girilmesi tehlikeli ve yasak olan yerlerdeki devriyeleri sıklaştıran ekipler, vatandaşlara gerekli uyarıları yaparak muhtemel boğulma vakalarının önüne geçmeye çalışıyor. Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaranlar ve 112 Acil Sağlık ekipleri olası bir vakaya karşı daima hazır bulunuyor. Rip akıntısının yoğun olduğu günlerde bot ve teknelerle devriye atan ekipler, vatandaşların denizden çıkması için anonslar yapıyor.

FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de “Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma Projesi” kapsamında, vatandaşların serinlemek, yüzmek veya balık tutmak amacıyla girdikleri deniz, akarsu, göl, baraj, gölet, su birikintisi gibi alanlarda yaşanması muhtemel boğulma olaylarının asgari seviyeye indirilebilmesi amacıyla farkındalık çalışması gerçekleştiriyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir