24 Ekim 2024

Samsun Kurupelit Yat Limanı Projesi’nde flaş gelişme!

0

Samsun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Atakum ilçesinde Kurupelit Yat Limanı’nın doldurulması projesi ile ilgili özel format bedelini 1 ay içinde yatırmadığı için ÇED sürecinin sonlandırıldığını açıkladı.

“İNŞALLAH DEVAMI GELİR”

Bu gelişmeyi ‘umut verici’ olarak yorumlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hasan İpek, “ÇED harcı yatırılmadığı için ÇED süreci iptal oldu. ÇED yapılmadan da dolguya başlayamıyorlar. Buradan inşaat durumunun ertelendiğini anlıyoruz. İmar planı daha önce geçmişti. Biz mahkemeye başvuracağız. Mahkeme iptal ederse, oradaki Marina Projesi de iptal olacak. Bizim için güzel bir gelişme. En azından şu anda inşaata başlamıyorlar. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanından beklentimiz oranın temizletilmesi. Şu anda Atakum sahiline sahip çıkılıyor gibi bir görüntü var. İnşallah devamı gelir” diye konuştu.  

“GELİŞMELER BİZİM AÇIMIZDAN OLUMLU”

Öte yandan Kurupelit’teki eski itfaiye binası ve düğün salonunun bulunduğu yere eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ısrarla yapmak istediği otel ve cami projelerinin de iptal edildiğini kaydeden İpek, “Orasının Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı bir şekilde değerlendirileceğini öğrendik. Sonuç itibariyle Marina bölgesindeki gelişmeler bizim açımızdan olumlu” ifadelerine yer verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir