26 Ekim 2024

ATM’lerde yeni dönem! Flaş değişiklik

0

Artık 10 TL, 20 TL ve 50 TL banknotların ATM’lerden çekilmesi mümkün olmayacak. Bunun yerine, ATM’lerde en düşük banknot 100 TL de dahil olmak üzere, sadece 200 TL banknotlar yer alacak. Bu değişiklik, ATM’lerdeki para çekim limitlerinin 30 bin TL’ye kadar çıkmasının ardından geldi. 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya üzerinden bankaların küçük meblağlı banknotları ATM’lerden çekmeye başladığını ve yakında yalnızca 200 TL banknotların kullanılacağını duyurdu. Diğer yandan, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 500 TL ve 1000 TL banknotların piyasaya sürülmesiyle ilgili teknik çalışmalar yapıldığını ve karar verildiğinde şeffaflık çerçevesinde açıklanacağını belirtti. Madeni paralarla ilgili yaşanan sıkıntılar ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çözüme kavuşturuluyor.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Darphane Daire Başkanı Şenol Yıldız, 2024 yılı sonuna kadar piyasaya 850 milyon adet 5 TL, 400 milyon adet 50 kuruş ve 7 milyon adet 25 kuruş madeni para sürmeyi hedeflediklerini açıkladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir