26 Ekim 2024

Samsunspor – Beşiktaş maçı öncesi analizler: Alan ve zaman bırakılmamalı

0

Samsun Canlı Haber TV ve Kanal S ekranlarında yayınlanan “Spor Odası” programına yorumları ile değer katan Samsunspor’a hem futbolcu hem de teknik direktör olarak yıllarca hizmet vermiş olan, Mehmet Ali Çınar ve Hasan Şengün (Dobi Hasan) 2024-2025 sezonun ilk maçında Samsunspor’un sahasında konuk edeceği Beşiktaş maçı ile ilgili yorum ve analizlerde bulundu.

‘BASKI KURACAĞIZ’

Çınar, “Geçen sezon gibi 5 haftalarda, 6 haftalarda 1 puanda kalmayalım. Önümüzde öyle bir fikstür yok. O yüzden inanıyorum ki Beşiktaş maçı, taraftar bütünlüğü, oyuncuların arzusu isteği, çok farklı bir maç olacak diye düşünüyorum. Ama tabi ki endişelerimizde var. Şuaınki Beşiktaş’ı sahada rahat bırakırsak, işimiz zor. Beşiktaş iki oyuncu aldı ama. Birçok oyuncuya bedel. Direk gole giden oyuncuları var. Bence önce rakibi oynatmamalıyız. Birinci kural bizim takım, alanı zamanı rakibe bırakmayacak. ‘Ben oynarım’ demeyecek. Derse hata yapmış olurlar. Yapacağımız şey teknik oyuncu baskıyı sevmez baskı kuracağız” dedi.  

‘SON VURUŞLAR ÖNEMLİ’

Hasan Şengün ise, son vuruşların önemli olduğuna dikkat çekerek, “Geçen sezonda oyuncular rakibe baskı yapıp, topu kazandı. Ama, Kazandıktan sonra pas yüzdeleri düşüktü. Bizi yanıltıp, pas yüzdelerini yükseltirlerse ona bir şey diyemeyiz. Ama, var olanda bir gerçek var. Son vuruşlar önemli. Birde baskı yaparsak. Beşiktaş’ta şaşırır. Sinir harbine girip, oyunları bozulacak. Takımımız dediğimiz gibi basan bir oyun sergilerse maçta da farklı bir skor çıkabilir. Farklı bir hoca geldi. Yeni bir anlayışla geldi. Hazırlıkta karşılaştığımız Rize maçında da gördük. Pas yapmak istiyor. Hocamızı da tabi tam anlamıyla görmedik. Mehmet Ali Hocamızın da bizimde dediğimiz baskıyı kur, puanını al güzel başla” ifadelerini kullandı. 

Son olarak Şengün, takım savunmasını iyi yapmak gerektiğine değinerek, “Rizespor ile yapılan hazırlık maçında gördüklerimi ön planda tutarak, biz yine çift ön libero oynamamız lazım. Takım savunmasını iyi yapmamız lazım. Sonuçtan ziyade diğer haftalar için sergiledikleri oyun önemli. İnşallah güzel bir sezon olur takımımız için” derken, Çınar, ise taraftar desteğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Geçen sezon gibi yine taraftarımız bu senede takıma büyük bir güç vereceğine inanıyorum. Bir takım ne kadar kaliteli olursa olsun doğru desteği ve gerekli motivasyonu taraftar vermezse başarı gelmez. Onun için en iyi takımdan daha iyi taraftar. Bu sene de devam. Ben Reis hocanın da gerçeklerle yüzleşeceğini ve çok paslaşmayla ilerleyeceğini düşünmüyorum”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir