27 Ekim 2024

Türkiye’de kapış kapış satılıyor! Ünlü çikolata markasında büyük tehlike

0

RİTTER SPORT ÇİKOLATADA PLASTİK TESPİT EDİLDİ 

Dünya genelinde insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilen ürünlerin marketlerden toplatılmasına bir yenisi daha eklendi. Son bilgilere göre, Türkiye ve 100’den fazla ülkede satılan ünlü çikolata markası Ritter Sport’a ait bir sütlü çikolata ürünü, ağızda ve boğazda ciddi yaralanmalara veya iç yaralanmalara yol açabilecek plastik parçalar içerdiği gerekçesiyle Almanya’daki tüm marketlerden toplatılıyor. 1912 yılında kurulan ve bünyesinde binlerce çalışanı bulunan şirket, konuyla ilgili olarak Ritter Sport Dolgulu Sütlü Çikolata ürününün kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini belirtti ve müşterilerden bu ürünü satın aldıkları noktalara geri getirmelerini istedi.

Plastik parçaların tespit edildiği ürünlerin son kullanma tarihinin 3 Şubat 2025 olduğu ve üç partiye ait olduğu açıklandı.

Etkilenen ürünlerle ilgili bilgiler ise şu şekilde:

Ürün Kodu: Ritter Sport Dolgulu Sütlü Çikolata

Tür: Yoğurt

İçerik: 100g

Parti Numaraları: H3P1 0304, H3P2 0304, H3P4 0304

Ritter Sport, 1912 yılında Alfred Eugen Ritter ve Clara Ritter tarafından Almanya’nın Stuttgart kentinde kuruldu. Bugün binlerce çalışanı bulunan şirket, Türkiye dahil 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir