27 Ekim 2024

Terme’de kum zambaklarının yok edildi iddiasına Şenol Kul’dan açıklama

0

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Miliç’te kadınlar plajı yapılacak alandaki kum zambaklarının Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kökünden sökülerek başka bir yere dikildiğini söyledi.

YOK EDİLDİ İDDİASI

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Atila Tekcan, Terme ilçesi sahilinde kadınlar plajı yapılacak alandaki kum zambaklarının, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce  yok edilgini öne sürerek, “Proje kapsamında yer incelemesi yapan Terme Belediyesi kum zambaklarının varlığını görünce belediye başkanı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne başvuruyor. İlgili müdürlük kum zambaklarını koruma altına alacağına mevcut plajdan kum alma ve kum zambaklarını sökme faaliyetine başlıyor, resimlerde görülen kum zambağı katliamı gerçekleşiyor” dedi.

BAŞKA ALANA DİKİLDİ

Tekcan’ın bu iddialarına açıklama getiren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, kadınlar plajı yapılacak alandaki kum zambaklarını gördüğünde durumu öğrenmek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden görüş istediğini söyledi. Başkan Kul, bunun üzerine yapılan inceleme sonucu kum zambaklarını köklerinden sökerek, başka bir alana dikildiğini bildirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir