28 Ekim 2024

Tekkeköy’de yeni OSB, yatırımı, üretimi ve istihdamı artıracak

0

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş, “Yatırım, üretim ve istihdamı artırmayı hedeflediğimiz şehrimizin, Türkiye’nin toplam ihracatından aldığı payı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı ile kurum yetkilileri, artan talepler dolayısıyla 260 hektar alandan 317.5 hektar alana çıkarılan ve çalışmaların devam ettiği Tekkeköy ilçesindeki Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Heyet, Yeni OSB’deki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Dr. Mehmet Muş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Samsunumuzda yatırımcılar için cazibe merkezi olacak Yeni OSB’mizi ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledik. Yatırım, üretim ve istihdamı artırmayı hedeflediğimiz şehrimizin, Türkiye’nin toplam ihracatından aldığı payı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

DAHA İLERİ BİR SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da, “Yeni Organize Sanayi Bölgemizde devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Sanayide, üretimde, istihdamda daha ileri bir Samsun hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelik aş, öncelik iş parolasıyla, istihdama büyük katkı sağlayacak yatırımları Samsun’umuza kazandırma gayesiyle hareket ediyoruz” diye konuştu. 

YEŞİL OSB KONSEPTİNE UYGUN

Samsun limanına 16 km, havaalanına 6 km, karayoluna 1 km ve Samsun Lojistik Merkezi Demir Yolu Yükleme Boşaltma Merkezine 2 km mesafede yer alan Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde, sanayi atıklarının, kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi ile doğaya zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesinin sağlanmasının yanı sıra güneş enerji sistemleri ile desteklenen “Yeşil OSB” konseptine uygun bir hizmet amaçlanıyor. Samsun Yeni OSB’de arsa tahsislerinde ilk tercihler, yüksek teknoloji ve katma değerli ürünler üreten, ihracata dayalı, savunma sanayi içeren seçkin yatırımlar için yapılıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir