28 Ekim 2024

Asgari ücrete zam gelecek mi? Uzman isimden açıklama

0

Karakaş, bu artışın 4.000 TL olacağını ve asgari ücretin 21.000 TL seviyesine yükseleceğini öngörüyor. Ancak, hükümet yetkililerinin açıklamaları, bu konudaki belirsizliği artırmayı sürdürüyor.

Hükümetten karmaşık sinyaller gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “Türkiye’de asgari ücret düşük değil” şeklindeki açıklamaları, asgari ücretle geçinen milyonları rahatsız etti.

Bunun yanı sıra, hükümetin farklı yetkililerinden asgari ücrete zam yapılmayacağı yönünde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Buna karşın, uzmanlar bu durumun değişebileceğini savundu.

4 BİN TL ZAM BEKLENİYOR

Enflasyonun yükselmesi ve gelir dağılımındaki büyük dengesizlik, asgari ücretle geçinenler üzerindeki ekonomik baskıyı artırıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, gelir farkı 15 katı geçerken, Karakaş asgari ücretin bu uçurum içinde dörtte bir oranında eridiğini ve zam yapılmaması durumunda özel sektör çalışanlarının da mağdur olacağını belirtiyor.

İsa Karakaş 4 bin TL’lik bir zam bekliyor ancak, hükümetin resmi açıklamaları ve kulis bilgileri, bu konuda net bir sonuca varmayı zorlaştırıyor. Milyonlarca işçi Eylül ayında ne olacağını beklerken, asgari ücretin geleceği üzerindeki belirsizlik devam ediyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir