28 Ekim 2024

TÜVTÜRK’ten flaş açıklama! Bu araçlar muaf tutulacak

0

TÜVTÜRK, Türkiye’de araç muayenesi konusunda yetkili tek kurum olarak, sürücülerden gelen yoğun şikayetleri çözmek için yeni uygulamaları hayata geçirmeye ve faydalı adımlar atmaya devam ediyor.

Özellikle büyük şehirlerdeki istasyonların yeterli sayı ve kapasiteye sahip olmaması ve bazı araç kullanıcılarının şehir merkezinin dışında yer alması, randevu almayı ve muayene sürecini oldukça zorlaştırıyor.

Bu durum, araç sahiplerinin en büyük sorunları arasında yer alırken, bu sorunları çözmek için TÜVTÜRK yeni istasyonların açılacağını duyurmuş ve İstanbul’da bir istasyonu daha vatandaşın hizmetine sunmuştu.

TÜVTÜRK, muayene yoğunluğu sorununu çözmek amacıyla geçmişte “gezici istasyon” uygulamasını başlatmış, ayrıca randevu işlemlerinin sadece internet üzerinden yapılacağını da zorunlu tutarak yığılmanın önüne geçmeyi hedeflemişti.

BU ARAÇLAR MUAF OLACAK

TÜVTÜRK, uzun bir süredir mevcut olan ancak bazı araç sahiplerinin farkında olmadığı, bilmediği bir uygulamayı yeniden duyurarak, muayene istasyonlarında yoğunluğun azaltılmasını hedefliyor.

TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, araç sahiplerinin TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilen kurumlardan egzoz gazı emisyon ölçümü testi yaptırabilecekleri ve bu belgeyi ibraz etmeleri halinde TÜVTÜRK istasyonundaki egzoz emisyon muayenesinden muaf olacaklarını duyurdu.

Uzun bir süredir var ancak bazı araç sahipleri tarafından bilinmeyen bu imkanı resmi internet sitesinden duyuran TÜVTÜRK, bu sayede TÜVTÜRK istasyonuna muayene için gelen vatandaşların muayene süreçlerinin çok daha kısa sürmesini sağlamak istiyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir