27 Ekim 2024

Erdal Avcı’dan fındık tüccarlarına ‘fırsatçılık’ eleştirisi: “Alın terine göz dikmeyin”

0

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, son günlerde kahve rengi kokarcayı bahane edip, fındık üreticisinin alın terinin görmezden gelindiğini iddia ederek, “Ayvacık ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı yok denecek kadar azdır. Kimse bunu bahane edip, Çiftçimizin elindeki fındığı ucuza kapatmaya kalkmasın” dedi. 

“ÇİFTÇİ VE TÜCCARI UYARIYORUM”

Ayvacık’ta kahverengi kokarcadan kaynaklı zararın yok denenecek kadar az olduğunu öne süren Avcı, “Son günlerde kahverengi kokarcayı, bahane ederek, fındıklarda aşırı çürük var bahanesiyle, çiftçilerimizin alın terini ucuza kapatmak istemektedirler. Bunun için çiftçilerimizi ve tüccarı uyarıyorum. Ayvacık ilçemizde, diğer vilayetlerde ve ilçelerde olduğu gibi, yoğun bir kahverengi kokarca çürüğü bulunmamaktadır. Onun için başka ilçeleri baz alıp, Ayvacık ilçesinde de aynı oranda çürük var diyerek, çiftçimizin alın terine ola ki sakın göz dikmeye kalkmayın. Bunun adım adım takipçisiyiz. Tekrar söylüyorum. Ayvacık ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı yok denecek kadar azdır. Kimse bunu bahane edip, Çiftçimizin elindeki fındığı ucuza kapatmaya kalkmasın. Ayrıca 45 gün içerisinde ödeme konusunda da ilgili mercilerle çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Ödemelerinde günü kısalacaktır. Herkese bol, bereketli hasatlar diliyorum” diye konuştu.  

‘RANDEVU SİSTEMİ AÇIK’

TMO’nun, ilçede 2 Eylül Pazartesi günü itibariyle fındık alımını gerçekleştireceğine değinen Avcı, şunları söyledi: “Çiftçilerimize önerimiz, TMO 2 Eylül Pazartesi günü fındık alımına Eyüp Sultan Mahallesi’nde daha önceki almış olduğu, eski adıyla Su İşleri’nde alımına devam edecektir. TMO’nun randevu sistemleri açıktır. Çiftçilerimiz, randevu alamıyorsa, Ziraat Odası’ndaki tarım danışanlarımız çiftçilerimizin randevu almalarına yardımcı olacaklar. Ayrıca gurbetten gelen çiftçilerimize de bir uyarıda bulunmak istiyorum. Gurbetten geliyorsunuz. Alan bazlı fındık yazımı 2 Eylül’de başlamaktadır. Gurbete geri dönmeden önce gelip güncelleme yaptırmanız. Menfaatiniz icabıdır”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir