27 Ekim 2024

Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak? Uzman isimlerden tahmin

0

Piyasalar ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) gelecek faiz indirimini beklemeye devam ederken altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş de sürüyor. Uzmanlar, birikimlerini altında değerlendiren yatırımcılarla kar realizasyonları beklentileri ve yıl sonu tahminlerini paylaştı.

UZMANLARIN YIL SONU ONS BEKLENTİSİ 2 BİN 500-2 BİN 700 DOLAR ARASINDA

Marbaş Menkul Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, altında yılbaşından beri takip ettikleri primin yüzde 25 seviyelerinde olduğunu ve fiyatlamanın güçlü bir şekilde ilerlediğini söyledi. Kuru, fiyatlamanın temel nedeninin ise Fed’in faiz indirmeye başlayacağı yönündeki beklentileri olduğunu ifade etti.

Bu yöndeki öngörülerin önden yüklemeli biçimde fiyatlara yansıdığını düşündüklerini dile getiren Kuru, “Bizim yıl sonu hedefimiz 2 bin 500-2 bin 600 dolar bandında bulunuyor, fiyat henüz sene ortasında bu seviyelere çok yakın noktalara geldi.” diye konuştu.

İntegral Yatırım Müdürü Seda Yalçınkaya Özer ise Fed’in faiz indirim politikasının hangi yöne evrileceğinin son dönemde en önemli konu olduğunu, eylül ayında ilk faiz indiriminin gerçekleştirilmesinin beklendiğini kaydetti.

Yüksek reel getirinin resesyon endişesi yaratacağı algısıyla, 25 baz puanlık bir indirim tahmin ettiğini aktaran Özer, ancak ‘50 baz puan da olabilir’ beklentisine de sahip olduğunu söyledi. Özer, faiz indirimi beklentilerinin dolar endeksinde (DXY) geri çekilmeyi desteklediğini ve bu durumun da ons altının fiyatının artış hızını yükselttiğini belirtti.

Ons altında rekor seviyelerin ardından ana yönün hala yukarı doğru olmaya devam ettiğini bildiren Özer, 2 bin 490 seviyesi üzerindeki kapanışların devam etmesi halinde yükseliş hızının 2 bin 700 bölgesine doğru kademeli bir şekilde gitmesini beklediklerini ifade etti.

GRAM ALTINDA YIL SONU TAHMİNİ 3000 TL SEVİYESİNDE

Allbatross Portföy Grup Stratejisti Volkan Dükkancık ise son zamanlarda dolar kurunda meydana gelen hareketliliğin, yukarı yönlü sürmesi olasılığına da dikkat edildiğinde gram altının yatırımcılar açısından hala cazip fırsatlar sunduğunu dile getirdi. Dükkancık, gram altında sene sonu beklentinin 3 bin TL seviyesinde olduğunu paylaştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir