25 Ekim 2024

Sevdamız Samsun’dan acil müdahale çağrısı

0

Sevdamız Samsun Platformu Başkanı Nuri Seven, “Kahverengi kokarca böceği, fındığa verdiği zarar nedeniyle üreticimizi bitirme noktasına getirdi. Fındıkta yüzde 60’a varan verim kaybı yaşanıyor ve bu durum bölge ekonomisini olumsuz etkiliyor” dedi.

ÜRETİCİ ZOR DURUMDA

Seven, kahverengi kokarcanın fındığa bıraktığı acımsı tat nedeniyle tüccarların ürün alımını durdurduğunu ve çiftçilerin ürünlerini satamaz hale geldiğini öne sürdü. Seven, “Bölgemizde 90 bin ton fındık bekleniyor, ancak kokarca yüzünden büyük kayıplar yaşanacak. Üreticimiz zorda, çiftçimiz ürününü kaybetmek üzere. Yetkililerin acilen harekete geçmesi gerekiyor” diye konuştu.

“YETKİLİLERİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR”

Sevdamız Samsun Genel Merkezi’nin kentte yaşayan halkın refahı ve tarımın geleceği için var gücüyle çalıştıklarını belirten Seven, “Bizim sevdamız Samsun ve Samsun halkıdır. Onlar için mücadele ediyoruz. Tarımın ve çiftçinin korunması için yetkililerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Samsun’da tarımın geleceği için acil önlemler alınmazsa, bölge genelinde büyük kayıplar yaşanacak. Halkımızın ve çiftçilerimizin geleceği için bu tehlikenin önüne geçilmeli” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir