25 Ekim 2024

Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

0

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi ile Garnizon Komutanlığı tarafından, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla konserler ve gösteriler düzenlendi. Vatandaşlar, etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.

BAYRAKLARLA EŞLİK ETTİLER

Cumhuriyet Meydanı’na kurulan etkinlik alanında hem Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi hem de Garnizon Komutanlığı’nın yaptığı çalışmalar, sağlık sınıfının eğitim malzemeleri, millî imkanlarla yapılmış maket silah sistemleri tanıtıldı. Gazi Komutan Tümgeneral Davut Alâ da etkinlik alanını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Programa Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı’nın mini konseri renk kattı.  Konser, sözlerini Samsun Sahra Sıhhiye Okul ve Eğitim Merkezi, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ’nın yazdığı, bestesini Bando Astsubay Kıdemli Başçavuş Volkan Dindar’ın yaptığı Sahra Sıhhiye Okulu marşıyla başladı. Marş, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Öte yandan çeşitli marşlar ve şarkıların da seslendirildiği mini konsere vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik etti.

VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ 

Konserin ardından komandoların gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi. Vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlandırılan tanklar, askeri cankurtaran araçlarını dikkatle inceledi bol bol fotoğraf çektirdi. Vatandaşlara etkinlik alanında çorba, tatlı ve çay ikram edildi. 

YARIN DA SÜRECEK

Etkinliğin yarın da süreceği bildirildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir