24 Ekim 2024

Samsun’da sağanağa karşı ekipler alarma geçti! Başkan Doğan yakın takipte

0

SAMSUN’DA SAĞANAK YAĞIŞ

Samsun’da özellikle merkez ilçelerinde aniden başlayan sağanak yağış hayatı kısa süreliğine felç etti. Ani bastıran sağanak dolayısıyla şehir merkezindeki birçok cadde ve sokakta su birikintisi oluşurken, bazı işyerlerini de su bastı.

SASKİ’DEN MÜDAHALE

SASKİ ekipleri ihbar gelen bölgelere yönlendirilerek, olumsuzluklara anında müdahale etti.

TRAFİKTE AKSAMALAR MEYDANA GELDİ

Samsun genelinde hafta sonu metrekareye 150 kilonun üzerinde yağış düştü. Bugün saat 14.30’da başlayan sağanak yarım saat kadar sürdü. Ani bastıran sağanak dolayısıyla şehir merkezindeki birçok cadde ve sokakta su birikintisi oluşurken, bazı işyerlerini de su bastı. Herhangi bir uyarının yapılmadığı bu günde vatandaşlar sürpriz sağanağa hazırlıksız yakalandı. Kilise Kavşağı’ndaki alt geçit suyla doldu. Trafik ekipleri güvenlik için araç geçişlerine izin vermedi.
Trafikte zaman zaman aksamaların yaşandığı kentte belirli noktalarda ekipler trafiği kontrollü sağladı. ​​​​​​​Yağmura hazırlıksız yakalan vatandaşlar ağaç ve bina altlarına sığındı.

“VATANDAŞLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Yağışın başlamasının hemen ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da 153 Kent Yönetim Merkezi’ne giderek, kameralardan son durumu takip etti, yetkililerden bilgi aldı.
Kuvvetli yağışlara karşı teyakkuzda olduklarının altını çizen Başkan Doğan, “153 Kent Yönetim Merkezimizde şehrimizin dört bir köşesini anbean takip ederek ilgili tüm birimlerimizle birlikte aşırı yağıştan etkilenen alanlara müdahale ediyoruz. Kuvvetli yağışın ardından yağıştan olumsuz etkilenen tüm hemşehrilerimiz Alo 153 Çözüm Merkezimizi arayabilirler. Samsun bizim göz bebeğimiz, hemşehrilerimizin her anında yanında olabilmek bizim en büyük vazifemiz” ifadelerine yer verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir