22 Ekim 2024

Çiftçiye kara haber! O destek kaldırıldı

0

MAZOT, GÜBRE VE PRİM DESTEĞİ KALDIRILDI

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, çiftçilere verilen mazot, gübre ve prim desteği 17 ürün için kaldırıldı. Yeni destek sistemi ise planlı üretimi teşvik edecek ve dekar başına 244 liralık destek ödenecek.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2025-2027 yılları arasında uygulanacak bitkisel üretim destekleriyle ilgili kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurdu. Yumaklı, “Çiftçilerimiz üretime karar vermeden önce hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacaklarını bilecekler. Bu sayede planlı üretime yönlendirilmiş olacaklar ve plansız üretimin olumsuz etkilerini önlemiş olacağız,” şeklinde konuştu.

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteğinin tamamen kaldırılacağını belirtti. Yıldırım, “Çiftçiler 2024 üretim yılı için son kez gübre, mazot ve prim desteği alacaklar,” dedi.

Yıldırım ayrıca, yeni destek sisteminde 2025 yılı için dekar başına 244 liralık bir katsayının belirlendiğini açıkladı. “Bu temel destek, planlı üretim ve ürün geliştirme için artırılacak,” diye ekledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir