22 Ekim 2024

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! 1 Eylül’de başlayacak

0

Tarım politikalarının belirlenmesine yardımcı olmak amacıyla çiftçilere ait tarımsal faaliyetleri kayıt altına almak için oluşturulmuş bir sistem olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başlıyor.

2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül’de başlayacak ve 31 Aralık’a kadar devam edecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen bitkisel üretim yapan çiftçilerin, bu tarihler arasında ÇKS başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Başvuruların ardından, 31 Aralık’tan sonra edinilen veya kiralanan tarım arazileri için başvuru süresi, üretim yılının 30 Haziran’ına kadar uzayacak.

Mart ayında yapılacak ÇKS kayıtları için askı süresi 15-30 Temmuz tarihleri arasında planlanırken, çiftçilerin mevcut tarım arazilerindeki üretim bilgilerini güncellemeleri için başvurular 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında alınacak.

DETAYLAR BELLİ OLDU

2024 yılı itibarıyla ÇKS belgesi başvurularında ücretler arazi büyüklüğüne göre 9 ile 39 TL arasında değişmektedir. ÇKS belgesi, dönemlik alınmakta olup bir yıl geçerlidir ve çiftçilik faaliyetinin devamı için her yıl beyan yenilemesi gerekmektedir.

ÇKS’ye kaydolmak isteyen çiftçilerden, kadastro geçmiş birimlerdeki tarım arazileri için tapu kayıtları beyanı istenmektedir. Başvuru sırasında çiftçi kayıt formlarında veya sistemdeki ilgili alanlarda bu bilgilere yer verilmelidir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir