22 Ekim 2024

AK Partili Çiğdem Karaaslan SAOB’la buluştu: Ortak akıl vurgusu

0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 24 akademik meslek odasını içinde barındıran SAOB’un fikirlerini önemsediklerini belirterek, “Tarihte öncü olan ve yeni dönemde de Türkiye’nin öncü şehri olmasını var olmasını sağlayacak bir çok hamleyi, yatırımı hayata geçirmeyi sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz. Kararları, bu şehre yakışır şekilde birlikteliğimizden aldığımız güçle birlikte verelim” dedi.

KARARLARI BİRLİKTELİĞİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE VERELİM 

Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ile birlikte SAOB bünyesindeki meslek odalarının başkanlarıyla bir araya geldi. Meslek odalarının talep, sorun ve önerilerini dinleyen Karaaslan, kentteki projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Toplantıyı çok önemsediğini ve ortak akılla şehrin daha güçlü bir şekilde geleceğe taşınabileceğinin altını çizen Karaaslan, “Bir milletvekili olarak şehrimizin geleceğe yönelik projeleri, hedefleri, vizyonu sadece belli bir gündemi tamamlamak değil, onun ötesinde Türkiye’ye tarihte öncü olan bu şehrin, yeni dönemde de öncü şehir olmasını var olmasını sağlayacak bir çok hamleyi, yatırımı hayata geçirmeyi sorumluluğumuz kabul ediyoruz. Kararları,  bu şehre yakışır şekilde birlikteliğimizden aldığımız güçle birlikte verelim” diye konuştu.

PLANLAMAK BÜTÜNCÜL OLDUĞU SÜRECE ANLAMLI

Samsun’un çok çok özel bir şehir olduğunu vurgulayan Karaaslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Samsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk adımı attığı ve Kurtuluş meşalesini yaktığı, Anadolu’yu aydınlattığı şehir olma misyonunu bugün de omuzlarında taşıyor, aynı şekilde bu ülkenin geleceğine dair de en önemli hamleleri yapabilecek o güce, o potansiyele sahip bir şehir. Artık şehrimizin potansiyellerinden değil, onların hayata geçmiş hallerinden bahsediyoruz. Bunları yaparken anlık kararlar mı hareket ediyoruz? Elbette hayır. Tıpkı Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belli bir strateji, hedef ve vizyon doğrultusunda, öncelikle bölgesel daha sonra bütün şehirlerin kalkınma hamlelerini tanımladığı, tasarladığı ve her birimizin de bu anlamda şehrimizde çok önemli çalışmaları hayata geçirdiğimiz bir süreci de yaşıyoruz. Dolayısıyla birlik ve beraberlik çok önemli. Planlamak, her şeyden önce bütüncül olduğu sürece anlamlı. Yaptığımız bir çalışmayı sadece bir yatırım olarak görmekten ziyade onun önümüzdeki dönemde insana, doğaya, çevreye, gelecek nesillere olan katkısını da bugünden hesap edebilme yeteneği ancak böyle ortak akıl toplantılarıyla birlikte özellikle farklı meslek disiplinlerinin bir aradalığıyla oluşan süreçlerle gelişiyor, şekilleniyor. Bugün burada asıl toplanmamızın nedeni sizleri dinlemek. Ben inanıyorum ki bu toplantı çok verimli olacak. Hem bize yol gösterecek hem de bu ilişki biçimi şehrimize katkı sağlayacak. Akademi dünyası, aynı zamanda toplumsal ve sosyal meseleleri iyi analiz edebilme yeteneği, karar alıcılarla tüm bu yönetim mekanizmalarının bir arada çalışma kabiliyeti bir şehri geleceğe başarılı şekilde taşıyan en önemli unsurlar. Önemsediğimiz şey çözüme ulaşmak.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir