22 Ekim 2024

Kamp alanları ve karavanlara ilişkin yeni karar!

0

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, tamamen mobil evlerden oluşan turizm tesislerinde, tesislerin yerleşim düzenini gösteren bir kroki sunulması gerekecek.

Ayrıca, kamp alanlarındaki konaklama birimlerinde yer alabilecek lokanta, kafeterya ve kahvaltı salonu gibi üniteler, konaklama birimlerinin toplam alanı dışında bulunabilecek.

ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

“Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlıklı düzenleme, mobil evlerin tanımlanmasına yönelik yeni şartları içeriyor. Yönetmeliğe göre, mobil evlerden oluşan tesislerde, turizm tesislerinin yerleşim düzenini gösteren bir kroki bulundurulması zorunlu hale getirildi.

Mobil evlerde konaklama birimleri yaygın yerleşim düzenine göre oluşturulacak ve her bir konaklama birimi en az 250 metrekarelik bir alan içinde bulunacak. Ayrıca, konaklama biriminde yer alan lokanta, kafeterya ve kahvaltı salonu gibi üniteler, konaklama birimlerinin toplam alanı içinde yer almayacak.

Yeni düzenleme, sabit yapı içermeyen kamp alanları ve karavan parkları için de düzenlemeler getiriyor. Sabit yapı içermeyen konaklama üniteleri, yalnızca taşınabilir çadır veya karavan park alanı şeklinde düzenlenebilecek. Bu alanlarda her kampçı ünitesi için hesaplanan alan 80 metrekare olacak ve her ünite iki kişilik olarak düzenlenecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir