20 Ekim 2024

Bir masraf daha çıktı: Yeni sistem yarın devreye giriyor

0

1 Eylül 2024’ten itibaren, vekaletle yapılan araç alım, satım ve tescil işlemlerinde yeni bir uygulama devreye giriyor. Vekaletname dijital ortamda kayıtlı olsa bile, işlem sırasında vekilin yanında belgenin aslı bulunmuyorsa, vekaletnamenin aslı için bir kez daha ücret ödenecek.

DİJİTAL VEKALETNAME ÇIKARTILACAK

Bu karar, Türkiye Noterler Birliği tarafından alındı. Yeni uygulamaya göre, noterler dijital ortamda kayıtlı olan vekaletnameyi sistemden çıkarıp basılı hale getirerek işlemi gerçekleştirecekler. Ancak, vekaletnamenin basılı bir kopyasını yanında bulundurmayan vekillerden bu işlem için ek bir ücret alınacak.

“VEKALETNAME ÖRNEĞİ İÇİN ÜCRET ÖDENECEK”

Düzenleme ile ilgili detaylar şu şekilde:

“Türkiye Noterler Birliği, 1 Eylül’den itibaren vekaletle yapılacak araç alım, satım ve tescil işlemlerinde, e-imzalı olarak Noter Paylaşım Sistemi’ne (TNBBS) kayıtlı olan vekaletname aslı yanınızda değilse, sistemden çıkarılan vekaletname örneğini tasdikleyip ücretlendirecek ve makbuz kestikten sonra işlemleri gerçekleştirecek.

Yani zaten sistemde kayıtlı olan bir vekaletname için ikinci kez para ödeyeceğiz. Dijitalleşmenin bu olduğunu sanıyorduk, oysa her şeyin e-devlet üzerinden yapılacağı söyleniyordu.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir