20 Ekim 2024

Tekkeköy Devlet Hastanesi’nde ‘müteahhit iş bıraktı’ iddialarına yanıt

0

MÜTEAHHİT EL ÇEKTİRİLDİ

Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin müteahhitinin işi yavaşlattığı ve beklenen taahhüdü yerine getirmediği için el çektirilerek, ihalenin yeniden yapılacağı açıklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Tekkeköy Devlet Hastanesi’nde, müteahhitin anlaşma taahhüdünü yerine getirmediği için Sağlık Bakanlığı’nın devreye girdiği, inşaatın daha hızlı ilerlemesi amacıyla yüklenici firmayla anlaşmanın sona erdirildiği bildirildi. Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatının daha hızlı ilerleyerek bir an önce hizmete alınması için ihalenin yeniden yapılacağı bildirildi.

2021 yılında yapımına başlanan 126 milyon 900 bin TL yatırım bedelli 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin yapımında sona yaklaşıldı. İnşaat tamamlandığı zaman Tekkeköy halkı uzun süredir beklediği modern, yüksek teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılmış yeni devlet hastanesine kavuşacak. Tekkeköy Devlet Hastanesi 7 ameliyathane, 27 yataklı yoğun bakım ünitesi, 75 poliklinikle hizmet verecek. Son teknolojiye sahip görüntüleme cihazları sayesinde hastalıkların tanı ve teşhisi daha kısa sürede yapılacak, hastaların tedavi süreci çok daha hızlı olacak. Hastanede, polikliniklerin ve yataklı servisin yanında, gebe sınıfı, evde sağlık birimi, diyabet merkezi gibi özellikle hizmet merkezleri de yer alacak. Hasta ve hasta yakınlarının, sağlık çalışanlarının park sıkıntısı yaşaması için projede 85’i kapalı olmak üzere 518 araçlık otopark alanı da tasarlandı. Otopark alanında engelli vatandaşlar için 14 araçlık yer ayrıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir