21 Ekim 2024

Altında gözler o tarihe kitlendi

0

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanacak faiz kararı, 18 Eylül’de yapılacak toplantıda duyurulacak. Uzmanlar, Fed’in bu toplantıda faiz indirimi yapmasının “kırılma noktası” olacağını öngörüyor.

Fed’in, uzun bir aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Yatırımcılar, iki aşamalı 25 baz puanlık indirim ihtimalini yüzde 69, daha büyük bir indirim ihtimalini ise yüzde 31 olarak değerlendiriyor. Bu hafta, ABD istihdam verileri ve diğer ekonomik raporlar, Fed’in faiz kararının ne yönde olabileceğine dair ipuçları verecek.

Bugün itibarıyla spot altın ons başına 2.497,12 dolar seviyelerinde işlem görüyor. ABD dolarının güçlenmesiyle altın fiyatlarında bir miktar gerileme gözlemleniyor.

Yurt içindeki altın fiyatları ise şöyle:
– Gram altın: 2.763 TL
– Çeyrek altın: 4.589 TL
– Cumhuriyet altını: 18.813 TL

Ekonomist İslam Memiş, Fed’in 18 Eylül’deki faiz kararının küresel piyasalar üzerinde büyük etki yaratacağını belirterek, “Bu karar, piyasalarda yeni fiyatlamalara neden olacak ve kırılma noktası olacak” yorumunu yaptı.

Öte yandan, ekonomist Belgin Maviş gram altın fiyatı için tahminde bulundu. Maviş, gram altının yıl sonunda 3.000 TL seviyelerine yaklaşabileceğini öngördü.

Özellikle 2.750 TL üzerindeki fiyatlamaların dikkat çekici olduğunu belirten Maviş, doların değer kazanımı ve ons tarafındaki pozitif seyirin gram altındaki yükselişleri destekleyeceğini ifade etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir