21 Ekim 2024

Samsun’da balık fiyatları esnafın da vatandaşın da yüzünü güldürdü

0

Av yasağının kalkmasıyla birlikte tekneleriyle denize açılan balıkçılar bereketle döndü. Tezgahlar taze balıkla şenlendi. Av yasağı boyunca balığa hasret kalan vatandaşlar ise tezgahların önünde kuyruk oluşturdu.

BOLLUK YAŞANIYOR

1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyerek dualarla denize açılan balıkçılar avladıkları balıkları sabahın ilk ışıklarıyla tezgahlara taşıdı. Balıkçılar sezonun ilk avından kasaları dolu halde döndü. Bu yıl palamut bolluğu yaşanırken, fiyatlar da belli oldu. Mezgidin ve istavritin kilosu 50 liradan satışa sunulurken, palamudun tanesi de 50 liradan alıcı buldu. 

“VATANDAŞ PALAMUTA DOYACAK”

Vatandaşın bu sezon palamuta doyacağını dile getiren Balıkçı Onurcan Köse, “Bu sezonu palamutla açtık. Bu sezon vatandaş bol bol palamut yiyecek. Geçen sezon hamsi bol miktarda vardı, palamut yoktu. Vatandaşın palamuda karşı bir özlemi vardı.  Vatandaş bu sene palamut özlemini giderecek. 1 Eylül’de palamudu 80 liraya satıyorduk. Bugün ikinci gün ve palamudun fiyatı 50 lira. Tezgahlar doldu taştı. Mezgit ve istavrit 50 lira, barbun 80 lira, somon 80 lira, çupra 250, levrek 270 lira. Fiyatlar uygun, vatandaşın talebi de güzel. Hamsinin daha az miktarda olmasını öngörüyoruz” dedi.

“HER ZAMAN HESAPL

Balıkçı Yaşar Köse de, “1 Eylül itibariyle sezon açıldı. Beklenti yüksek. Bol miktarda palamut avladık. Fiyatlar düşük, daha da düşer diye umut ediyoruz. Vatandaşın talebi de fazla. Tavuk ve et fiyatına göre balık çok ucuz. Balık her zaman hesaplı. Vatandaşın balığa karşı bir özlemi de var. Balık sağlıktır. Palamut çok satıyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞ DA MEMNUN 

Tezgahların önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlar da balık fiyatlarını görünce sevindi. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşlar şunları söyledi:

“GAYET NORMAL “

Taner KARA: Fiyatlar ilk günlere göre normal. Şu anda en ideali palamut. Biz de palamut almaya geldik. 

“FİYAT ÇOK İYİ”

Sebahat KIŞLA: Biz balığı çok seviyoruz. Fiyat çok iyi. Balıklar da çok güzel. 

“GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM”

Zeki ERKAN: Fiyatlar çok makul. İnşallah bereketli olur. İnşallah vatandaş balığını yer esnaf da kazanmış olur. Fiyatı daha yüksek bekliyordum ama 50 lira olduğunu görünce hem şaşırdım hem mutlu oldum.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir