22 Ekim 2024

Altın için kritik gün! Gözler o saate kilitlendi

0

ALTIN İÇİN KRİTİK KARAR BUGÜN BELLİ OLUYOR

Altın fiyatları için kritik bir dönem başlıyor. Ons altın ve gram altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararı bekleniyor.
Fed faiz kararı bugün saat 21.00’de açıklanacak ve piyasalarda büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Son düşüşlere rağmen altın fiyatları, Nisan ayında Mart ayındaki kazancını aşarak %4’ün üzerinde artış gösterdi. Ons altın Mayıs ayının ilk gününde 2.283 dolar civarında hareket ederken, yurt içinde gram altın fiyatı 2.554 TL, çeyrek altın fiyatı 4.054 TL ve Cumhuriyet altını fiyatları da 16.516 TL seviyelerinden değerleniyor.

BÜYÜK BİR ETKİYE SAHİP OLACAK

Fed’in faiz kararı özellikle altın piyasasında büyük bir etkiye sahip olacak. Ekonomistler, faizlerin sabit tutulacağı yönünde tahmin yürütse de, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon verilerinin ardından faizler konusunda daha şahin bir tutum sergilemesi bekleniyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, yaptığı değerlendirmede, Fed kararının yükselişte etkili olacağını ve piyasalardaki dengeleri değiştireceğini belirtti.

Sarı, altın fiyatlarında yeniden yükselişin jeopolitik risklerden ziyade büyük bankaların faiz kararlarının etkili olacağına değindi.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise gram altın fiyatı için tahminini açıkladı. Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında beklenen düşüşlerin gerçekleştiğini belirtti ve bu düşüşlerin yatırımcılar için fırsatlar sunduğunu belirtti.

Kapalıçarşı’da gram altının 2.400 lira seviyesine kadar gerilediğini söyleyen Memiş, bu düşüşlerin geçici olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde tekrar yukarı yönlü hareketlerin yaşanabileceğini ve yıl sonunda gram altın fiyatının 3.500 lira seviyelerine ulaşabileceğini belirtti.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir