22 Ekim 2024

e-Devlet’te yeni hizmet: Artık daha kolay olacak

0

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde geliştirilen Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), artık e-Devlet üzerinden erişilebilir durumda.

Bu yeni hizmet, kullanıcıların farklı bankalarda ve elektronik para kuruluşlarında tanımlı olan kolay adres bilgilerini tek bir ekranda sorgulamalarına olanak tanıyor.

Kolay Adres (KOLAS) Sorgulama hizmeti, vatandaşların telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası gibi bilgileri kullanarak banka hesaplarını eşleştirmelerini ve bu bilgileri ödemelerde kullanmalarını sağlıyor. Bu sistem, hesap numarasını (IBAN) hatırlamak zorunda kalmadan para gönderme veya ödeme yapma işlemlerini daha pratik hale getiriyor.

Yeni hizmet, e-Devlet Kapısı üzerinden erişilebiliyor. Kullanıcılar, “Kolay Adres Sorgulama” başlığı altında arama yaparak bu hizmetten yararlanabilirler. Tüm kolay adres bilgileri, çeşitli banka ve elektronik para kuruluşlarında tanımlı olan hesap bilgileriyle tek bir ekrandan kontrol edilebilir.

Kolay Adres Sorgulama hizmetinin amacı, vatandaşlara bankalararası işlemlerde daha hızlı ve kolay bir erişim sunmak olarak belirtiliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir