22 Ekim 2024

Efsanelerden Samsunspor yorumu: “Hatayspor galibiyeti muhteşemdi”

0

Samsun Canlı Haber TV ve Kanal S ekranlarında yayınlanan “Spor Odası” programına yorumları ile değer katan Samsunspor’a hem futbolcu hem de teknik direktör olarak yıllarca hizmet vermiş olan, Mehmet Ali Çınar, Hasan Şengün (Dobi Hasan) ve moderatör Ahmet Usta, Samsunspor’un deplasmanda karşılaştığı Hatayspor maçı ile ilgili yorum ve analizlerde bulundu.

“SAVUNMADA ÇOK İYİYDİK”

Ahmet Usta, “Takımdaki oyunculara baktığımız zaman, hepsi nitelikli oyuncu. Hocanın üç maçtır, bu oyuncular üzerinde, fiziksel kalitelerini de geliştirerek, takıma çok iyi bir güç kattığını düşünmekteyim. Çünkü Samsunspor, baskı yapabiliyor. Top rakibe geçtiği zaman topun arkasında çoğalabiliyor. Orta saha da rakibin oynamasına izin vermiyor. Özellikle Bennasser, Holse ve Ntcham üçlüsü merkezden gelen ataklarda hemen önlem alıyorlar. Hocamız çok iyi bir analiz yapmış. Rakip Hatayspor’u oynatmadı. Doğru düzgün pozisyonları olmadı. Samsunspor savunmada müthişti” dedi.  

“BASKI UYGULAYAMADI”

Çınar, Samsunspor’un oyunu ile birlikte herkesi mutlu ettiğine değinerek, “Samsunsporumuz geçen sene çok zorlu günlerden geçti. Son 4 hafta ise huzura kavuştu diyebiliriz. Yeni bir yapılanma içerisinde bir alman hocamız gitti, diğer Alman hocamız geldi. Lige Beşiktaş maçı ile başladık. Bu maçta önemli olanın takımımızın göstereceği mücadeleydi ve gerçekten Samsunspor olağan üstü futboluyla başladı. Futbol kamuoyunu mutlu edecek bir şekilde başladı. Tabi mağlup olmamıza rağmen bu oyuncularımıza inanılmaz bir özgüven geldi. O özgüven ile Gaziantep’i deplasmanda yendi. Bu sene farklı bir Samsunspor, olarak görülüyor. İkinci kez deplasmana gitti takımımız. Maça baktığımda Samsunspor’un geçtiğimiz haftalarda saha koyduğu oyundan Hatayspor o kadar etkilenmiş ki, baskı uygulayamadı. İkinci bölgeye çekildi. Sonuçlardan dolayı Reis hocamızı da tebrik etmek gerekiyor” diye konuştu.  

“POZİSYON VERMEDİK”

Şengün, takımın Hatayspor’a pozisyon vermediğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Muhteşem bir galibiyet. Baktığımız zaman sahadaki 11 kişi de hatasız oynadı. Bazı oyuncular tabi öne çıkmış olabilir. Özellikle Muja beni çok yanılttı. Hatta geçtiğimiz programlarda eleştirmiştim. Bu sene geçen seneden farklılık var. Oyuncularda büyük bir özgüven patlaması var. Sanki zincirlerinden kopmuş, daha iyi pas yapan çok iyi mücadele eden bir takım var. Oynanan üç oyunda da Beşiktaş’ta dahil çok rakip yoktu diyebiliriz. Hücumdan defansına çok iyi bir takım vardı sahada. Takım savunmasında pozisyon vermedik. Bu mükemmel. Özellikle Muja’nın 3 golde de etkisi var. Tebrik ediyorum. Sadece belli bir süreden sonra farklı oyuncuları da sahada görebilirdik. Ama söylenecek tek şey muhteşemdirler”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir