22 Ekim 2024

Samsun’da başkanlar alanlarda! Emekçilere destek mesajı

0

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi’nde düzenlenen programa katıldı. Doğan ve Kurnaz, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, mazlum coğrafyalardaki zulmün sona ermesi dileğinde bulundu.

SAMSUN’DA BULUŞTULAR

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı birçok ilden gelen binlerce sendika üyesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Samsun’da buluştu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da katılım sağladığı, “Emek, Vicdan, Adalet” temasıyla gerçekleştirilen mitingde, Samsun Kurtuluş Yolu’nu dolduran binlerce emekçi hep bir ağızdan talep ve beklentilerini haykırdı. Kuran-ı Kerim okunarak, duaların edildiği programda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz da alanlara inerek işçi ve emekçilerle bir araya geldi. 

KANAL S’YE ÖZEL AÇIKLAMALAR

Halit Doğan, İhsan Kurnaz ve Ali Yalçın, Kanal S mikrofonlarına da özel açıklamalarda bulunarak, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün 2009 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi tatil ilan edildiğini hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bir ve beraber olmanın, emek ve dayanışmanın, haksızlığa dur demenin ve adaletin günü olan Cumhurbaşkanımız  
Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2009 yılında yeniden resmî tatil olarak ilan edilen ve bu meydanlara anlam katan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bir kez daha kutluyorum. Bugün biz de belediyede zorunlu olmayan tüm birimlerdeki arkadaşlarımıza izin olarak kullandırıyoruz. Bayramlarını geçirmelerini arzu ettik. 13 ilden memurlarımızın bir arada olduğu, Memur-Sen’in organizesindeki Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlama etkinliğine ev sahipliği yapmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Memur ve işçinin talepleri var. Bu taleplerini dile getirmek için bu gün de bir vesile oluyor. Bu talepleri alma, bu noktada dünyadaki haksızlıklara sadece memur ve işçi gözüyle değil de insan gözüyle de bakarak dünyadaki tüm haksızlıklara haykırmanın vesilesi olan bir gün. Bu manada Filistin’den gelen misafirlerimiz de var. Belki de İsrail’in Gazze’ye yaptığı son 100 yıldaki en büyük katliamdır. Bunu her gün gündemde tutmanın da bir vesilesi de oldu. Herkesin Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

ZULMÜN BİTMESİNİ DİLEDİ 

Filistin’de ve Doğu Türkistan yaşanan zulmün bitmesi dileğinde bulunan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ise “Bütün dünyada katliamların olmadığı, insanlarımızın acı çekmediği, bütün emekçilerin bayram havasında bugünü kutlamasını dilerdik. Maalesef Filistin’de, Doğu Türkistan’da dünyanın bir çok yerinde acı çekiyor insanlarımız. Biz de tüm dünyaya bir mesaj, gönülden bir destek verelim diye burada bulunduk. Bundan sonraki 1 Mayıslarımızın huzur içerisinde, kanın dökülmediği, insanlarımızın zulüm görmediği, dünyadaki mazlumların refaha kavuştuğu bir gün olmasını diliyorum. Tüm çalışanlarımızın tüm emekçilerimizin 1 Mayıs’ını kutluyorum” diye konuştu. 

MARJİNALİZE YAKLAŞIMLARI KINADI 

Alanlarda taleplerini 1 Mayıs’ın şanına yakışır şekilde dile getirdiklerini belirten Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da şunları söyledi: “Başta Bursa, Kocaeli, İzmir, İstanbul olmak üzere dünyanın birçok yerindeki meydanlardan 1 Mayıs vesilesiyle sesini yükselten ve taleplerini ve beklentilerini ön plana çıkaranları selamlıyorum. Biz burada taleplerimizi makul mantıklı ve 1 Mayıs’ın şanına  yakışır şekilde ifade ederken, 1 Mayıs’ı marjinalize eden yaklaşımları kınıyorum. Bunları bir kenara ayırarak tüm emekçilere selamlarımı gönderiyorum. 1 Mayıs alanlarında çözüm bekleyen sorunları dile getirmek için bir araya geldik. Memur-Sen olarak 4688 sayılı toplu sözleşme yasamızın ihtiyacımıza cevap vermediğini ve bir an önce yenilenmesini istiyoruz. Görev aylığıyla emekli aylığıyla koparılan bağ yeniden tesis edilsin. Emekliler zor durumda. Emeklilerin alım gücü yükseltilsin, durumları düzeltilsin istiyoruz. Toplu sözleşme ikramiyemiz CHP ile anayasa mahkemesine götürülerek iptal ettirildi ve her memur 8-10 bin lira arası 2 yıllık süreçte zarara sokuldu. Bir an önce 15 Mayıs gelmeden adım atılsın. Toplu sözleşmenin uygulanmayan konular hakkında hassas davranılsın. Kamu personel sisteminde çarpıklıklar var. Ücret, unvan, yetki boyutuyla kamu personel sisteminin yeniden ele alınmasına, ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılmasına ihtiyaç var. Sadece Türkiye’deki emekçilere değil, Gazze’ye de Doğu Türkistan’a da, mazlumlara da selam gönderiyorum. Mazlum coğrafyalardaki insanların durumu da emekçiler tarafından görülmeli. Dünya beşten büyüktür diyen Cumhurbaşkanımız gerçeği haykırmasıyla, herkes bunu ifade eder hale geldi. Bunu değiştirecek olan da bu meydanlardır, bu insanlardır. Emperyal düzene, köle düzenine, kapitalist düzene, siyonizme karşı emek mücadelesi sesini yükselmeyi sürdürmeli.”

GÜRKAN SARIKAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir