23 Ekim 2024

Instagram hikayelere yepyeni bir özellik geldi!

0

Dünya üzerinde pek çok kullanıcısı bulunan Instagram adlı sosyal paylaşım platformu, yeniliklerine devam ediyor. Günlük olarak her dil, din ve ırktan sosyal medya kullanıcısının aktif olduğu bu platformun son yeniliği dikkat çekti.

Birçok kişinin geçim kaynağı haline gelen sosyal medya platformu Instagram, yeniliğe doymadı. Hikayeler bölümünde yapılan yenilikle birlikte artık kullanıcılar başka kullanıcıların hikayelerine yorum yazabilecek. Konuyla ilgili Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ten de bir paylaşım geldi. Zuckerberg, şirketin kanalında bir ekran görüntüsü yayınlayarak yeniliği duyurdu.

HİKAYELERE YORUM YAPMA ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Instagram’da hikayelere kimlerin yorum yapabileceğini yönetmek çok kolaydır. Varsayılan ayarda, hikayenizi görebilen herkes doğrudan mesajla yanıt verebilir. Ancak, bu özelliği kapatarak, yalnızca belirli kişilerin hikayenize yanıt verebilmesini sağlayabilirsiniz. Yani, yorum yapma seçeneğini kapattığınızda, seçtiğiniz kişiler dışında hiç kimse hikayenize yanıt veremez. Bu ayarı yapmak, gizliliğinizi ve kontrolünüzü artırmanıza yardımcı olur.

HİKAYELERE KİMLERİN YANIT VEREBİLECEĞİ NASIL AYARLANIR?

Atılan bir hikayeye belli başlı kişilerin yorum yapabilmesine izin vermek istiyorsanız bunu ayarlamanın bir yolu da bulunuyor.

Ayarı yapmak için öncelikle Instagram uygulamasına giriş yaparak profilinize gitmeniz gerekiyor. Ardından ayarlar menüsünden gizlilik sekmesini açın. Buradaki hikayeler seçeneğine dokunun ve ardından kimlerin yanıt verebileceğini seçin.

Seçenekler arasında ‘herkes’, ‘takip ettikleriniz’ veya ‘kapalı’ seçenekleri bulunuyor.

Bu adımları takip ederek hikayenize yanıt verebilecek grupları seçebilir ve kontrol edebilirsiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir