25 Ekim 2024

Mübadiller Kavala’da! Samsun ile ilişkiler güçlenecek

0

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu heyeti, Kavala Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyet, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Kavala Belediyesi arasında 2011 yılında imzalanan üst düzey işbirliği kapsamında ilişkilerin artırılarak devam etmesi için görüştü.

GÖRÜŞMELER OLUMLU KARŞILIK BULDU

Bu görüşmelerin sonucunda Kavala’da ortak etkinlik düzenlenmesi ve Samsun’un ziyaret edilmesi ile ilgili görüşmeler olumlu karşılık buldu.

SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Yunanistan’ın Kavala kentinde, Kapadokyalı mübadillere ait eşya ve fotoğraflardan oluşan “Konya ve Sille Hazineleri” sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışına Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu , Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç, yönetim kurulu üyesi Ahmet Biltekin, BRTK delegesi Turan Özön katıldı.

KARADENİZ KEMENÇESİ TAKDİM EDİLDİ

Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evinin önünde düzenlenen törende konuşan Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç, Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın selamlarını ileterek, Kapadokya Çalışmaları Merkezi Başkanı Kaplanis İosifidis’e Türk -Yunan halklarının arasındaki dostluk, kültürel ve tarihsel işbirliklerine katkılarından ötürü  günün anısına plaket takdim etti. BRTK delegesi Turan Özön de Mouriadis’e, Samsun’a Kavala’dan gelen ve bugün sayıları 200 binlere ulaşan, yine mübadele ile Karadeniz’de Kavala’ya göç edenlerin anısına Karadeniz kemençesi takdim etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir