25 Ekim 2024

TÜVTÜRK’te dikkat çeken karar: O parayı sakın ödemeyin

0

Bir vatandaş, aldığı aracın önceki sahibine ait olan muayene borcu ve gecikme faizini ödemek zorunda kalmış, bunun üzerine mahkemeye başvurdu. Mahkeme, borcun önceki sahibine ait olduğuna hükmederek, bu borcun yeni sahibinden tahsil edilmesinin haksız olduğunu belirtti.

KDK’nin verdiği tavsiye kararına göre, icra yoluyla alınan araçların geçmiş muayene borçları yeni sahibinden alınamayacak. İcradan aldığı aracı muayeneye götüren kişi, geçmiş borç nedeniyle gecikme faiziyle birlikte 25.362 TL ödemişti. Ancak KDK, bu borcun eski araç sahibinden tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

İADE BEDELİ İÇİN MAHKEMEYE GİTTİ

Aracın önceki sahibine ait olan muayene borcunun kendisinden tahsil edilmesine itiraz eden yeni araç sahibi, ödediği paranın iadesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. Başvuruyu değerlendiren KDK, ödemenin iade edilmesine ve bu konuda yasal düzenleme yapılmasına yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na tavsiye kararı verdi.

KDK’nin kararında, aracın geçmiş muayene borcunun eski sahibine ait olduğu, bu nedenle borcun yeni araç sahibinden tahsil edilmesinin yanlış olduğu belirtildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir