26 Ekim 2024

Aralarında Samsun da var! 11 ile sarı kodlu uyarı

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre bugün Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’de sağanak yağış bekleniyor. Megaşehir İstanbul’da yağışların yerel olarak bulut geçişli etkili olması beklenirken, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Son hava durumu tahminlerine göre bugün birçok bölgede sağanak yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz’de Kuzey ve Doğu Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz Sahili, Kuzey ve Batı Doğu Anadolu, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Çankırı çevresi, Kuzey Ankara ve Toroslar’ın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yıldırım ve bazı bölgeler kapalı ve bulutlu olacak.

Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. İstanbul’da yağışların yerel olarak bulut geçişleri şeklinde etki edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

SAMSUN’A SARI KODLU UYARI

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı verilen iller şu şekilde:

Artvin, Çorum, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Samsun, Sinop, Bayburt, Ardahan

SARI KODLU UYARI NEDİR?

‘Hava durumu potansiyel tehlikelidir’ anlamını taşıyan sarı kod ile “Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı” uyarısı yapılıyor.25 Ağu 2024
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir