26 Ekim 2024

Milyonlarca kişiye kira yardımı müjdesi! Detaylar belli oldu

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kira ödemelerinde zorlanan milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak bir düzenleme hazırladı. İki bakanlık, kira yardımı programını hayata geçirerek kiracılara destek olacak.

Kira yardımı için belirlenen şartlar ve miktarlar açıklandı ve uygun şartları karşılayan kiracılara düzenli olarak yardım yapılacak. Kira yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların yapması gereken ise çok basit.

Öncelikle bulundukları ilçenin kaymakamlığına başvurarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilirler. Başvurunun ardından ilgili vakıflar, kira yardımı yapılacak kişilere ulaşarak yardım sürecini başlatırlar.

3 BİN 500 TL KİRA YARDIMI

Kira ödemelerinde zorluk çeken ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, kira yardımının miktarını merak ediyor. Bakanlık tarafından belirlenen kira yardımı destek miktarları, şehirlere göre değişiklik göstermektedir. İstanbul’da ikamet edenler için kira yardımı tutarı 3.500 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir gibi büyük şehirlerde ise kira yardımı 3.000 TL’ye yükseltilmiştir. Diğer büyük şehirlerde ise aylık kira yardımı miktarı 2.500 TL olarak belirlenmiştir. Diğer illerde ise kira yardımı tutarı 2.000 TL olarak uygulanacaktır.

Kira yardımından kimlerin yararlanabileceği konusu da merak ediliyor. Kira yardımı alabilmek için ilk olarak başvuru yapan kişinin hane gelirinin belirli bir sınırın altında olması ve kira yardımına ihtiyacı olması gerekmektedir.

Ayrıca, kira yardımı alacak kişinin emekli, dul, yetim veya ölüm aylığı almıyor olması ve sigortalı bir işte çalışmıyor olması da aranan kriterler arasındadır.

E-DEVLET’TEN KİRA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı başvurusunu bulunduğu ilçenin kaymakamlığına giderek başvurabilir. Öte yandan e-Devlet üzerinden de kira yardımı için başvuru yapılabilir.

E-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusu için
T.C. kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapın,
Arama kısmından “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” bölümüne gidin,
“Uygulamaya Git” sekmesine tıklayın
Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir
“Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz.” uyarısıyla bilgileri kontrol edin.
İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirebilirsiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir