26 Ekim 2024

Samsun Şehir Hastanesi hizmete başladığında Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapanacak mı?

0

Uzm. Dr. Mustafa Uras, Kanal S’de Adnan Öz’ün sunduğu Nokta Arası programının konuğu oldu. Uras, Samsun Şehir Hastanesi hizmete başlayınca Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gazi Devlet Hastanesi kapanacak mı? sorusuna yanıt verdi. İşte detaylar… 

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ EK BİNA OLACAK 

Çalışmaları devam eden yatırımlar hakkında bilgiler veren Uras şu ifadeleri kullandı;

“Şu anda yakın zamanda hizmete girecek olan Samsun Şehir Hastanesi, bin 103 yataklı bir hastane. Bin 500 yatak kapasitesine ulaşabilecek. Samsun Şehir Hastanesi, Atakum Devlet Hastanesi ve Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle il merkezinde 3 tane 2. basamak, 1 tane devasa 3. basamak olarak Şehir Hastanesi olacak. Şehir Hastanesi’nin yaz döneminde bize teslim edilmesi bekleniyor. Teslim edildikten sonra 2-3 ay kadar bazı testlerin yapılması gerekiyor. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra hizmet vermeye başlayacak. Eğitim ve Araştırma Hastanesi için de bakanlıktan yetkililer gelerek incelemelerde bulundu. Şu an için Samsun Şehir Hastanesi açıldığında Eğitim ve Araştırma Hastanesi de hizmet vermeye devam edecek. Deprem yönetmeliğine uygun, sıkıntısı olmayan sağlam bir bina. Bu binanın hizmet vermesi gerektiği konusunda hem fikir olduk. Bu binayı Samsun Şehir Hastanesi’nin ek hizmet binası olarak planladık. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları bu binada hizmet verecek.” 

GAZİ DEVLET HASTANESİ YENİLECEK

Samsun Şehir Hastanesi hizmete girdiğinde Gazi Devlet Hastanesi’nin ise mevcut yerinde hizmet vermeye devam edeceğini fakat yenilenmesi gerektiğini kaydeden Uras, “Gazi Devlet Hastanesi yerinde mevcut haliyle hizmet veremeye devam edecek. O bölgeden 2. basamak bir hastaneyi kaldıramayız. Planımız Samsun Şehir Hastanesi hizmete girdiğinde, yeni bir hastane yapıp Gazi Devlet Hastanesi’ni oraya taşımak. Ama mevcut yerinde olur, ama kadın doğum yerleşkesinde olur ama merkezde yeni bir Gazi Devlet Hastanesi olacak. Atakum Devlet Hastanesi’nin de bu yıl temelinin atılması hedefleniyor. Biz yetkililerle yaptığımız görüşmeler neticesinde günü kurtaran bir planlama değil, Samsun’un en az 20-30 yıllık sağlık sorununu çözecek şekilde bir planlama düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir