27 Ekim 2024

Samsun’da okul çevrelerinde yeni dönem!

0

Samsun’da polis ekipleri, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla hem asayiş olaylarının önlenmesi hem de trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı emniyet amirlerin de katıldığı eş zamanlı uygulamalar gerçekleştiriyor.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla güvenliği sağlamak için, okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine veya suça sürüklenmesine vesile olabilecek alkol, sigara/açık sigara, tütün gibi maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı unsurların satılmasını engellemek, servis araçlarının trafik kurallarına uymasını sağlamak amacıyla İl Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürlerinin de katılımıyla sıkı denetimler yapılıyor.

 

Önceki yıllarda okul ve çevrelerinde meydana gelen olayların yapay zekâ destekli uygulama ile gerçekleştirilen analiziyle risk durumu ve risk haritası belirlendi. Bu kapsamda; güvenlik risklerini azaltma, şiddet ve suçu önleme ve toplumla ilişki kurmak adına 33 okulda sabit kolluk görevlisi, 365 okulda 296 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ve 237 okul giriş-çıkışlarını sağlamak üzere 98 ekip görevlendirildi. Samsun genelinde bulunan 398 okuldan; 33 okul 1. ve 2. öncelik dereceli, 134 okul 3. öncelik dereceli, 231 okul 4. öncelik dereceli olarak değerlendirildi. Alınan genel tedbirlere ek olarak okulların ilk gün yoğunluğu olacağı da değerlendirilerek 20 ayrı bölgede, 32 ekip ve 114 personel görev yaptı.

Okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması, eğitim-öğretim döneminde toplumsal güvenlik bilincinin artırılması, okul çevresindeki işletmelerle etkileşimde bulunularak koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi, güvenlik önlemlerinin ve toplumsal sorumluluğun geliştirilmesi amacıyla il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe emniyet müdürleri okul çevrelerinde bulunan işletmeleri ziyaret etti. Amirler, ziyaretler esnasında okullarda alınan önlemlerin yanı sıra KADES ve NARVAS uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Samsun genelinde gün boyu 89 ekip ve 236 personel ile öğrencilerin korunmasına yönelik 278 okul çevresinde icra edilen uygulamada; bin 735 kişi ve 67 metruk bina kontrol edildi, 67 metruk bina, 202 umuma açık işyeri ile 106 park/bahçe denetlendi.

İlkadım, Atakum ve Tekkeköy ilçelerinde aranan 5 kişi yakalandı, amaç dışı bıçak taşıyan 1 kişiye adli/idari işlem uygulandı. Öte yandan 1 kişiye de ehliyetsiz araç kullanmaktan idari para cezası kesildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir