27 Ekim 2024

Samsunspor’un efsanelerinden Konyaspor maçı öncesi analiz: “Rehavete kapılmamalıyız”

0

Samsun Canlı Haber TV ve Kanal S ekranlarında yayınlanan “Spor Odası” programına yorumları ile değer katan Samsunspor’a hem futbolcu hem de teknik direktör olarak yıllarca hizmet vermiş olan, Mehmet Ali Çınar, Hasan Şengün (Dobi Hasan) ve moderatör Ahmet Usta, Kırmızı – Beyazlıların cumartesi günü sahasında karşılaştığı Konyaspor maçı ile ilgili yorum ve analizlerde bulundu.

‘BASKILAR KARŞISINDA HATA YAPABİLİYOR’

Usta, “Bu zamana kadar takım savunması Samsunspor çok iyi yaptı. Topa dikkat etmek gerekiyor. Kayseri takımı baskılar karşısında hatalar yapmaya açık bir takım. Konyaspor özellikle sağ taraftar çok pozisyon yediler. Samsunspor 3 maçta olduğu gibi oyununa devam ederse güzel işler yapacaktır” dedi.  

‘AVANTAJ BİZE GEÇEBİLİR’

Konyaspor’un bir iki oyuncusuna dikkat etmek gerektiğine değinen Mehmet Ali Çınar, “Bizim oynadığımız maçları gören Konyaspor takımı, ikinci bölge savunmasına dönecektir diye düşünüyorum. Tek forvet oynar. Bir iki oyuncuları var. Onlara dikkat etmemiz lazım. Biz bakıldığında ortada üçlü oynuyoruz. Bizim oyuncularımız kaliteli. Eğer kenar oyuncuları içeri girmezse avantaj bize geçer. Topları etkili bir şekilde kullanabilirsek, sakin, özgüvenli, doğru zamanda doğru paslarla iyi işler yapabiliriz. Konyaspor’a da dikkat ederek, iyi analiz etmeliyiz” diye konuştu.  

‘SAVUNMADAN TAVİZ VERİLMEMELİ’

Hasan Şengün ise, rehavete kapılmadan baskılı oyun ile Samsunspor’un güzel işler yapacağına dikkat çekerek, “Takım savunması önemli. Bu zamana kadar yaptığımız, maçlarda iyi bir takım savunması yaptık. Onun için hiç rehavete kapılmadan, önde baskılı oyun oynayacaktır. Tabi bunu yaparken, asla takım savunmasından, duruş pozisyonunda asla taviz vermemeli. Çünkü, ufacık bir hata rakibi kaleye götürür” ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir